Redenen om een vriendschap te verbreken

CREDITS: Netflix Media Center

Ongekende lachbuien wanneer het goed gaat en stilzwijgende steun wanneer het slecht gaat.

Dat zijn echte vriendschappen.

Signalen dat je vriend de bons verdient

En die zijn tegenwoordig bijzonder schaars. Het lijkt namelijk wel alsof heel veel vriendschappen de tand des tijds niet overleven. De maat waar je al jarenlang op zaterdag de stad mee onveilig maakt, kan over een paar jaar een compleet ander persoon zijn. En eens in de zoveel tijd is het dan handig om eens kritisch te bekijken of je nog wel echt met elkaar matcht. Wij hebben een paar signalen die verklappen dat jouw vriend misschien wel de bons verdient.

De energiedief

Wanneer je van tevoren al geen zin hebt om af te spreken met een bepaalde maat, zijn de eerste alarmbellen eigenlijk al afgegaan. Het kost energie om ernaartoe te gaan en wanneer je er dan eenmaal bent, kost het nóg meer energie om iets van een lopend gesprek te voeren. Echte vriendschappen horen juist energie op te leveren, amigo. Als iemand je constante negativiteit of drama brengt, is het misschien wel een keer tijd om wat lijntjes door te knippen.

Eenrichtingsverkeer

Ah, de ene ‘vriend’ die het dode paard verwezenlijkt die jij vervolgens moet trekken. Om elkaar te zien ben jij altijd de persoon die een appje of belletje de deur uitdoet om af te spreken, om vervolgens ook nog de datum en de locatie zelf vast te leggen. Een vriendschap werkt natuurlijk van twee kanten. Of, nouja, zo hoort dat in ieder geval te werken. Als dat niet het geval is, wordt het misschien tijd om gewoon helemaal geen appje of belletje meer te plegen richting je ‘vriend’.

vriendschap, Redenen om een <strong>vriendschap te verbreken</strong>
Foto: Eddy Billard | Unsplash

De chronische aftaaier

Oké, dat jij alle plannen maakt, is tot daaraantoe. Maar als je dan ook nog eens een vriend hebt die elke keer last minute afzegt, wordt het wel héél lastig gemaakt om een goede vriendschap te behouden. Als je maat daadwerkelijk tijd met jou wil doorbrengen, maakt-‘ie daar wel tijd voor. En tuurlijk, als het één keertje voorkomt: c’est la vie. Zolang het maar geen herhaalrecept wordt.

De gast die zijn mond niet dicht houdt

Heb je trouwens gehoord wat Dirk vorige week heeft gedaan dan?‘ Als je maat elke keer dit soort zinnen opbrengt, is het toch tijd om even achter de oren te krabben. Ja, tuurlijk is het best leuk om hier en daar wat juice te horen, maar bedenk dan dat dit andersom waarschijnlijk net zo goed gebeurt. De volgende keer dat je maat met Dirk zit, lult hij waarschijnlijk net zo goed achter jouw rug om. En dat willen we natuurlijk voorkomen. Het is geen Gossip Girl.

tijdperk- single
Foto: Raghu Nayyar | Unsplash

Het syndroom van jaloezie

Wanneer je net promotie op je werk hebt gemaakt, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je dit met je vrienden wilt delen en vieren. Het is op dit soort momenten des te belangrijker om de reactie van je vrienden nauwlettend in de gaten te houden. De personen die niet bijzonder blij lijken met het nieuws, zijn waarschijnlijk ook de vrienden die het het minste met je voor hebben. En jaloezie? Dat hoort natuurlijk niet thuis in een echte vriendschap.

Morele kompassen die niet overeenkomen

Het kan zijn dat jij en je vriend door de jaren heen wat andere koersen in het leven hebben genomen. Hoeft geen probleem te zijn natuurlijk. Maar toch: als de morele kompassen van jullie beiden enorm ver uit elkaar ligt, worden vriendschappen soms lastiger te behouden. Wanneer je dus merkt dat je vriend totaal andere morele normen en waarden heeft, is het misschien een keertje tijd om op zijn minst een goed gesprek met elkaar te voeren.

En wanneer het wél goed zit? Als je de Pitt-DiCaprio-connectie voelt:

vriendschap, Redenen om een <strong>vriendschap te verbreken</strong>
Foto: Bigstock
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…