Digitaal reizen: dit zijn de beste VR experiences

CREDITS: Cottobro

Denken in oplossingen. We houden ervan. Nu je tegengehouden wordt als je ‘vliegtickets’ of ‘reizen’ intikt, moet je op een andere manier experiences maken. De digitale wereld biedt eindeloos veel kansen. Zo brengen bijvoorbeeld festivals de beleving naar bezoekers door middel van livestreams. En door virtual reality kan je de wereld ontdekken zonder inspanning.

Vanaf je luie bank kan je Patagonië ontdekken alsof je er zelf bent. Naast reizen wordt gamen ook steeds reëler. Een first-person shooter met VR is een geluksmomentje voor iedere liefhebber.

Virtual reality: de beste VR experiences

Ondanks dat digitale ervaringen nu relevanter dan ooit zijn, bestaat het fenomeen VR al een tijdje. De eerste stapjes op aarde werden al gezet in 1980. Sinds die tijd worden er iedere minuut nieuwe innovaties bedacht. Waar je vroeger dacht bij VR aan ‘pixelige’ beelden en houterige digitale trekpoppen voor je neus, zijn er nu experiences waar je u tegen zegt. Vandaag de dag kun je zelfs virtueel je geluk beproeven in een casino.

virtual reality, Digitaal reizen: dit zijn de beste VR experiences
Foto: Lux Interaction

VR gaming is the holy grail op het gebied van realistische ervaringen. Doordat gamers in een andere dimensie terechtkomen kunnen ze zichzelf écht afsluiten van de wereld. Er is niks mooiers, want er heerst genoeg negativiteit. Daarnaast kun je ook ongekend mooie reizen maken met een zo’n grote bril op. We zetten de beste VR experiences van dit moment op een rijtje:

The Chernobyl VR Project

Heb je altijd al bovengemiddelde interesse gehad voor de kernramp van Tsjernobyl? Dan is dit je kans. Het Tsjernobyl VR-project is een virtuele ervaring waarmee je de spookstad Pripyat en de kerncentrale van Tsjernobyl kunt bezoeken. Zo kom je op een toffe manier meer te weten over een dieptepunt in de geschiedenis.

Everest VR

Op 30 april 2017 stierf de wereldberoemde klimmer Ueli Steck op Mount Nuptse. Wat hij aan ’t doen was? Zowel de Mount Everest als de Mount Lhotse beklimmen zonder het gebruik van zuurstof in flessen. Heftig.

Een jaar later probeerden Ueli’s goede vrienden Jonathan Griffith en Sherpa Tenji zijn project af te ronden. De driedelige serie begint in de Franse Alpen. Daarna volg je de beste bergsporters ter wereld op de voet. Je krijgt de meest extreme VR-locaties te zien die ooit zijn gefilmd.

Half-Life: Alyx

De verwachtingen waren hooggespannen voor de makers van Half-Life: Alyx. Het was namelijk meer dan een decennium dat er nieuwe versie kwam van de game-serie. Maar de game heeft niet teleurgesteld. Als je zoekt naar heftige wetenschappelijke puzzels; in deze game vind je ze. En het is meeslepend.

Patagonia VR

Een reis naar het zuidelijkste gebied van Zuid-Amerika; bij wie staat het NIET op zijn bucketlist. Het bedrijf Specterras maakt het voor €3,99 mogelijk, als je een Oculus VR hebt dan. Met de VR experience kun je gewoon vanaf jouw bank de bergen van Patagonië onveilig maken. Bizar.

Google Earth VR

Google is je beste vriend. Dat bewijst de zoekmachine keer op keer. Zo ook met Google Earth VR. Je kan de hele wereld ontdekken via deze toffe feature. Hoe dat dan eruitziet? Dat hebben we natuurlijk voor je uitgezocht. Geen promovideo, maar een video van een fan. Een beter beeld van ga je niet krijgen.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…