5 fijne bijkomende voordelen van seks

CREDITS: Dainis Graveris | Unsplash

Dat seks fijn is hoeven we je waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Maar wist je dat er ook andere nuttige voordelen aan seks zitten waar je misschien nog niet vanaf wist. Het levert je meer op dan alleen orgasmes. Time to educate ourselves, dit zijn nuttige voordelen van seks waar je nog niet vanaf wist.

Dit zijn vijf nuttige voordelen van seks

Relatieboost (en niet alleen tijdens…)

Seks met je partner is fijn, dat is niks nieuws. Maar Amerikaanse psychologen wisten zelfs te bewijzen dat het regelmatig seks hebben kan zorgen voor voordelen in de relatie. Dat had alles te maken met de sexual afterglow. Uren of zelfs dagen na de daad zouden mensen nog dat fijne nagevoel ervaren. De Amerikaanse psychologen deden hier onderzoek naar en kwamen op het volgende.

Ze volgden voor twee weken lang een aantal pasgetrouwde stellen en zij hielden iedere dag hun seksuele escapades en gevoelens bij. Uiteraard deed seks ze goed, no shit Sherlock, maar er is meer. Ook bleek dat de proefkonijnen zelfs nog tot twee dagen later plezier hadden van die ene bedervaring. De afterglow bestaat dus echt en zorgt voor meer geluk in de relatie. De stellen die het meest nagenoten hadden ook betere relaties. Dus: tijd om elkaar nóg beter te leren kennen in de slaapkamer! Misschien door je seksleven te upgraden haar de mooiste lingerie te geven of door te experimenteren met sex toys. Of juist door het gewoonweg vaker te doen…

, 5 fijne bijkomende voordelen van <strong>seks</strong>

Als een roosje

Wist je dat je van seks éxtra goed kan slapen. Dat komt volgens een studie van de Engelse Universiteit van Paisley door de hormoon prolactine. Dit hormoon maak je normaal gesproken alleen tijdens het slapen aan, maar tijdens de nachtelijke avonturen krijg je er ook een flinke dosis van. Hierdoor heb je naderhand een goed en verzadigd gevoel, en als bijeffect wordt je er ook nog eens slaperig van. Bingo! Seks kan je nacht misschien wel opbreken, maar daarna slaap je als een roosje.

Nerd in the making

Raar maar waar, seks kan je slimmer maken. Ja, je hoort het goed. Dit is van de opmerkelijke voordelen van seks waar je waarschijnlijk niet vanaf wist. Dat seks iets met je brein doet lijkt ons wel duidelijk. Maar een groep wetenschappers van de Universiteit van Princeton gingen nog een stapje verder en ontdekten dat je er slimmer van kunt worden.

Voor het onderzoek deelden ze ratten op in verschillende seksregimes. De eerste groep moest het zonder doen, de tweede groep mochten zich er één keer per dag aan wagen en de laatste groep kon ongelimiteerd hun ding doen. Wat bleek: hoe hoeveelheid seks die je hebt heeft invloed op de aanmaak van nieuwe hersencellen. Het zit namelijk zo. De ratten die de hele dag mochten seksen maakten sneller nieuwe ‘dendritische spines’ aan. Dat zijn uitsteeksels aan de cellen in de hersenen die verbinding leggen met andere cellen. Daarbij geldt, hoe meer verbindingen, hoe slimmer je bent. Even keertje extra het bed in dus?

seksstandjes
Foto: Dainis Graveris | Unsplash

 

Topsport

Misschien heb je het wel ooit gemerkt, na de seks voel je je uitgeput, oververhit en bezweet. Helemaal niet gek na al die inspanning, maar zo intensief is het dus eigenlijk helemaal niet. Canadese onderzoekers kwamen erachter dat je met een gemiddeld potje tussen de lakens ongeveer 25 minuten bezig bent en daarmee 85 calorieën verbrandt. Met z’n tweeën compenseer je dan één Marsreep. Je fitnessabonnement hoef je er dus niet voor op te zeggen. Maar, iets is beter dan niets en alle beweging telt, horizontale activiteiten included.

Pieken op de zaak

Wist je dat wanneer je thuis regelmatig piekt, je op je werk ook meer succes hebt? Dat bleek namelijk uit een studie van de Oregon State University. Voor het onderzoek noteerden proefpersonen in een dagboek hun prestaties in bed en op het werk. Hieruit bleek dat mensen die thuis regelmatig tussen de lakens te vinden waren, ook op het werk beter presteerden. Ook leidden de hitsige bedpleziertjes tot meer plezier tijdens het werk. Eigenlijk best logisch als je er over na denkt. Wanneer je goed in je vel zit, voel je je over het algemeen beter en zul je dat dus ook op je werk merken.
Seks MANIFY
Foto: Bigstock