Netvlies-voer: WKND Customs Honda CG125

CREDITS: Joel Araújo | WKND Customs

Af en toe kom je iets tegen waarvan je het verhaal niet kent, de maker is een vreemde en toch wil je meer weten. Bij de Honda CG125 van WKND Customs hadden we precies dit gevoel. Wat speurwerk en wat Facebook-berichten later hebben we een mooi verhaal en niet geheel onbelangrijk, behoorlijk wat voer voor je netvlies.

De WKND Customs Honda CG125

Er bestaat een moment dat een hobby meer wordt dan een hobby. Sérgio Almeida uit Portugal staat op dit punt er zijn fulltime-baan van te maken, maar voordat het zover is pendelt hij tussen zijn custom motorfietsen en zijn freelance-baan. Het is niet zo moeilijk om te zien waarom het aantal bestellingen oploopt en hij waarschijnlijk binnenkort full-time bezig is met zijn bedrijf. Een bedrijf dat begon in zijn vrije uren, vandaar: WKND Customs.

WKND Customs Honda CG125, Netvlies-voer: WKND Customs Honda CG125

Honda CG125

De WKND Customs Honda CG125 is pas de derde motorfiets die door Sérgio is omgebouwd, al zie je dat niet. De motor begon als een hoop oud ijzer die de klant voor een prikkie had gekocht. Niet raar dat al snel bleek dat de fiets zo krom als een hoepel was. Een nieuw frame werd gekocht en het project startte opnieuw.

Vrijwel alles is handgemaakt

De motorfiets is volledig aangepast en omgebouwd tot scrambler. Hiervoor zijn de voorschokbrekers verkort, is de achterbrug verlengd en is er natuurlijk heel wat gewicht verwijderd om de motor een minimalistische uiterlijk te geven.

Ook het motorblok is volledig gereviseerd. Om de motor af te maken werden er verschillende details toegevoegd, zoals de Nardo Grey-kleur met gouden accenten. Deze accenten komen op meerdere plekken terug.

Op dit moment staan er bij WKND Customs nog drie projecten in de wachtrij, maar voor nu kun je even deze Honda CG125 bewonderen.

Foto’s: Joel Araújo | WKND Customs

LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…