Pimp je huis met deze basistips

CREDITS: Roberto Nickson

Je huis is je tempel. En daarom moet je goed voor ‘m zorgen. Hij biedt je altijd een plekje van comfort, altijd een plekje waar je terecht kunt. Maar hoe zorg je nu precies voor je huis? Dat leggen we je uit. Het is niet zo voor de hand liggend als bij je tuin bijvoorbeeld. Daar geef je de plantjes water, maai je het gras en veeg je het terras. Obvious. Maar je huis heeft net zoveel zorg nodig. Hier per kamer in je huis even een uitleg.

Upgrade je huis kamer voor kamer

De belangrijkste kamer van het huis

Voor de huiskamer: hier kun je verschillende kanten uit. Natuurlijk, je Playstation moet er staan, een dikke televisie en een gru-we-lijk-e bank. Maar zorg er daarnaast voor dat het er ook een beetje gezellig uit ziet. Misschien niet per se waar je het meest zin in hebt, maar het is wel de plek waar je leeft. Ga dus ook hier met kleuren aan de slag en kies een bepaalde stijl. Modern bijvoorbeeld, of industrieel. En nogmaals: planten. Al een aantal keer voorbij gekomen, weten we. Maar het is bewezen dat groen in je huis altijd een uitstekend idee is. Het geeft een gevoel van leven en daarnaast ook een beetje kleur.

huis, <strong>Pimp je huis</strong> met deze basistips

De kleinste kamer

Aah, het minst romantische kamer in het huis (of toch niet?), het kleinste kamertje ook trouwens. Hier zijn we dus ook snel mee klaar. Het toilet mag dan wel de minst romantische kamer zijn, je komt ‘m wel zo ongeveer als eerst tegen in je huis. En als je gasten hebt, is de kans groot dat ze hier een keer een bezoekje brengen. Zorg dus toch wel dat ook deze ruimte gewoon op en top is. Net als in de tuin kun je hier gebruikmaken van planten om het allemaal een beetje aangenaam te maken. Over aangenaam gesproken: een toilet van topkwaliteit als troon is ook geen overbodige luxe. Wat heet: het is een must.

huis, <strong>Pimp je huis</strong> met deze basistips
Foto: Max Vakhtbovych

Deze is voor de keukenprins

¡La cocina! Ben jij een echte keukenprins? Dan moet je in deze ruimte ook zeker de nodige investeringen doen. Ben je geen keukenprins? Misschien word je die wél, als je de keuken eens flink pimpt. Ook hier heb je weer verschillende stijlen die je kunt aanhouden. Wij raden ook altijd aan om een stukje van je keuken te reserveren om wat kruiden uit te stallen. Verse kruiden. Eigenlijk een kruidentuintje, maar dan binnen op je aanrecht. Zo heb je tijdens het koken altijd verse kruiden bij de hand, én: groen! Heb je ‘m weer. Zorg in de keuken daarnaast voor een aantal kleine upgradeszoals een strak messenset of een shiny espressomachine.

huis, <strong>Pimp je huis</strong> met deze basistips
Foto: Foto: Max Vakhtbovych

De slaapkamer

En tot slot de slaapkamer. Hier pak jij zeven keer per week dé nachtrust om elke dag weer te schitteren. Deze kamer zorgt goed voor jou, doe dat dus ook terug! Hoe dan? Zorg voor de juiste verlichting, waarmee je sfeer creëert. Het liefst iets met een dimmer. Maak ook gebruik van kaarsen! Doe iets leuks met de muren, zoals foto’s ophangen van de belangrijkste mensen in je leven. Of je mooiste reizen. Hier word je dan ook elke ochtend weer even aan herinnerd. En natuurlijk, niet te vergeten, kleur. En groen. Die zag je misschien al wel aankomen.

huis, <strong>Pimp je huis</strong> met deze basistips
Foto: Roberto Nickson
Source:
Roberto Nickson