De 10 meest waardevolle sportteams van dit moment

CREDITS: Bigstock

In sport gaat héél veel geld om, te bizar voor woorden zelfs. Heel de wereld kijkt ernaar, er worden miljoenen sportweddenschappen per dag afgesloten en iedereen voert er discussies over. Over het algemeen klost het geld bij grote clubs massaal tegen de muren. Terwijl er de laatste jaren wel wat onzekerheid heerste, kijk maar naar Barça.

Om te weten te komen hoe het er nu daadwerkelijk voorstaat, heeft Forbes alles op een digitaal rijtje gezet. Opvallend is dat de top 10 meest waardevolle sportteams bestaat uit vier sporten: american football, honkbal, basketbal en voetbal.

Top 10 waardevolste teams

10. Manchester United – Voetbal

De voetbalclub Manchester United uit de Premier League is overal ter wereld herkenbaar. In 1878 is de voetbalclub opgericht. The Red Devils gaan dus al een tijdje mee in de hoogste orde van voetbal. Manchester United is geschat als derde waardevolste voetbalteam ter wereld. Op $3.81 miljard om precies te zijn. Ter vergelijking: de Glazer familie kocht in 2005 Manchester United $1.4 miljard.

9. New York Giants – NFL American Football

Ondanks dat het een paar jaar geleden is dat de New York Giants meededen aan de play-offs, harken ze nog steeds bakken met geld binnen. In 1991 werden de New York Giants gekocht voor een bedrag van $150 miljoen. In de afgelopen 29 jaar is de club uitgegroeid tot een wereldwijd opererend bedrijf dat wordt geschat op $3.9 miljard.

8. Barcelona – Voetbal

Het grote Barcelona van Lionel Messi, Frenkie de Jong en Ronald Koeman. Ondanks de onzekerheid van het laatste jaar is FC Barcelona nog steeds één van de meest waardevolle voetbalteams ter wereld. Barça is namelijk $4.02 miljard waard.

7. New England Patriots – NFL American Football

Zelfs zonder de grote Tom Brady is de club New England Patriots nog steeds enorm waardevol. Sinds 1994 is de waarde van de club met een bedrag van $3.928 Miljard gestegen. 27 jaar geleden was de club nog maar $172 miljoen waard. Aardige cijfers, Patriots.

6. Real Madrid – Voetbal

Florentino Pérez heeft misschien kopzorgen, maar toch is Real Madrid nog steeds de meest waardevolle voetbalclub ter wereld. Ondanks dat het alweer twee jaar geleden is dat Cristiano Ronaldo vetrok. De Madrilenen kloppen Manchester United en Barça met een geschatte waarde van $4.24 miljard.

5. Golden State Warriors – NBA Basketbal

De Golden State Warriors zijn een grote speler in de NBA. Vooral omdat er basketbalspelers als Stephen Curry een grote invloed heeft op de sportwereld in deze tijd. Aan de hand van van Curry staat de club op een mooie vijfde plek met een geschatte waarde van $4.3 miljard.

4. Los Angeles Lakers – NBA Basketbal

Er zijn twee teams uit de NBA die nog waardevoller zijn dan The Warriors. Het eerste team met meer waarde is Los Angeles Lakers. De club was al groot, maar maakte nog meer stappen toen LeBron James zich in 2018 meldde. Nu wordt Los Angelas Lakers geschat op een waarde van $4.4 miljard.

3. New York Knicks – NBA Basketbal

Hoewel de spelers van de New York Knicks op het veld chemistry lijken te missen, is het buiten het veld beter geregeld dan ooit. Daardoor mogen zij zich het meest waardevolle team van de NBA noemen met een geschatte waarde van $4.6 miljard.

2. New York Yankees – MLB Honkbal

Het enige team uit de MLB, maar wel direct goed voor een zilveren medaille: de New York Yankees. De New York Yankees zijn natuurlijk wereldberoemd en staat niet voor niks op nummer twee. Met een geschatte waarde van $5 miljard hoeft de club maar één ‘concurrent’ voor zich te dulden…

1. Dallas Cowboys – NFL American Football

En dat is de club Dallas Cowboys. Omdat de club de NFL bleef domineren schoot de geschatte waarde van het team ook omhoog. De Dallas Cowboys staan stijf aan de top qua waarde. Met een geschatte waarde van $5.5 miljard een terecht nummer 1.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…