Streetwear en casual, een keiharde combi

CREDITS: Vitaliy Izonin

Jouw identiteit presenteer je met je kledingstijl. Niet een onbelangrijk thema dus. En het mooie van de tijd waarin we leven is dat er geen keiharde regels meer zijn. Formele dresscodes verdwijnen steeds meer naar de achtergrond en zelfs op de werkvloer zijn de kledingrichtlijnen niet meer in beton gegoten. Strak in pak op werk verschijnen is niet meer van deze eeuw. Andere stijlen als smart casual en streetwear nemen de overhand.

Streetwear explained

Nu de regels aan het verdwijnen zijn en je helemaal jouw eigen invulling kunt geven aan hoe je je kleedt, kun je je verdiepen in de verschillende kledingstijlen die er zijn. Ga je voor casual, sportief, extravagant of toch alsnog formeel? Want juist nu de formele kledingstijl niet vaak meer verplicht is, wordt het weer ongedwongen en dus ook leuk om te dragen.

Naast de verschillende kledingstijlen kun je natuurlijk ook voor een combinatie gaan. Een bekende is bijvoorbeeld smart casual, waarbij je je casual kleedt, maar met een chic randje. Perfect voor bijvoorbeeld een combi van een pantalon voor heren, witte sneakers en een colbert. Maar er is meer. Een andere interessante combi is casual en streetwear. En daar gaan we het vandaag over hebben.

Allereerst streetwear. Een vrij complex fenomeen. Bijvoorbeeld vanwege het feit dat het baggy en daardoor een beetje onflatteus hoort te zijn. Maar niet té! Zo wordt ook wel gezegd: “think loose, not baggy” Hetzelfde geldt voor brands. Er zijn super gave merken, waarvan je zeker wilt laten zien dat je dat merk draagt. Maar ook hierin moet je net weer niet doorslaan. Er zijn dus best wat grenzen waarvan niemand echt weet waar ze liggen, maar je moet je er wel aan houden.

De combi

En dan de combi met casual. Hoe gaat dat in zijn werk? Ga bijvoorbeeld voor ruime, donkergroene cargopants met daarop een oversized zwart, effen T-shirt. Zo wordt het niet te druk en houd je het casual, maar krijg je ook de streetwear vibe.

Of draai het om en draag een wat eenvoudige slim fit spijkerbroek met daarop een hoodie waar een oversized T-shirt onderuit komt. Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden uit een hele voorraad eindeloze mogelijkheden. Het voornaamste idee is in ieder geval om niet door te slaan en niet te heftig voor de dag te komen. Keep it casual! Dat is althans de richtlijn. Want zoals gezegd, er zijn natuurlijk kledingstijlen die houvast geven, maar de algemene regels verdwijnen meer en meer, waardoor je je eigen stijl bepaalt.