Liever los in de kooi: strakke onderbroeken zijn slecht voor je zaad

Er is een grote onderbroekenmarkt. Van de beruchte oncharmante ‘vader onderbroeken’, tot een Calvin Klein waarmee je laat zien dat je niet bang bent om te investeren in een stijlvolle verpakking voor je kameraad. Het is een kwestie van smaak, zou je zeggen. Kies je voor een lekker stringetje om te laten zien wat voor pikante tijger je bent? Of geef je je grote vriend vrij spel in een losse boxershort? Onderzoek wijst uit dat dat laatste beter is voor de productie van het nageslacht. Je onderbroek keuze heeft namelijk meer invloed op je leven dan je zou denken. Het is namelijk verbonden met de kwaliteit van je zaad.

Sterk zaad? Laat je grote vriend ademen!

Weg met die strakke onderbroek, zegt recent onderzoek. Het zou namelijk totaal niet goed zijn voor je sperma. Grote kans dat jij totaal niet bezig bent met de gesteldheid van je zaadcellen op dit moment. Buiten waar je het op zijn tijd dropt, maak je jezelf er waarschijnlijk niet heel druk om. Maar het zou toch goed zijn om er eens wat meer aandacht aan te besteden. Zonder die vriendjes van je is de kans klein dat jij je nog voor kunt planten namelijk. En da’s toch waar we allemaal voor leven. Ja toch?

type ondergoed

Resultaten

Dus wat blijkt nou: een strakke onderbroek heeft slecht zaad tot resultaat. Je beste man moet namelijk kunnen ademen, blijkt uit onderzoek van Harvard. Bij 656 mannen werd het zaad getest. Fraai werkje lijkt ons. Maar goed, hierna werd gekeken naar het type onderbroek dat de man draagt.

Bij mannen die strak ondergoed droegen lag de zaadkwaliteit een stuk lager. Niet alleen hadden zij minder zaadcellen, ook de zaadcelconcentratie was lager en het zaad zwom een stuk slechter. Dit was voor mannen met los ondergoed wel anders, zij hadden gemiddeld 33% meer zwemmend zaad. En we weten het allemaal: met een A-diploma kun je beter door het gat zwemmen dan met een C-diploma. Een kwalijke zaak dus, voor onze strak ge-ondebroekte vrienden.

Oorzaak

Wij vroegen ons af hoe dit nou precies kwam, dus zijn we even de boeken ingedoken. En wat blijkt? Die knuppel van je kan een stuk meer dan je denkt. De penis heeft namelijk een ingebouwd temperatuursysteempje. Bij koud weer kruipt jouw kleine henkie namelijk uit zichzelf dichter bij je warme lichaam. Ook meteen de reden dat hij krimpt als het koud is. Warm weer? Dan wil die gewoon lekker wapperen in de wind.

Zo reguleert hij zijn temperatuur en zorgt de scrotum dat deze altijd optimaal blijft voor de zaadproductie. Helaas laten de meeste mannen hun penis niet zijn natuurlijke gangetje gaan. Met als resultaat slecht zaad. Als jij hem namelijk dag en nacht inpakt in je strakke onderbroek alsof het een beschermde diersoort is, maak je het behoorlijk moeilijk om naar buiten te kruipen als het een beetje te warm wordt. Het resultaat hiervan is dus niet alleen een zweetzak, maar ook slechter sperma. Niemand houdt van van goedkope troep waar geen land mee te bezeilen is.  Laat hem lekker ademen dus, dan weet je zeker dat jouw verse zaad van A-merk kwaliteit is.

, <strong>Liever los in de kooi:</strong> strakke onderbroeken zijn slecht voor je zaad
Foto: James Barr