Stop met shampoo, start met co-washing

CREDITS: Olichel | Pixabay

Dagelijks je haar wassen is niet goed voor de lokken, maar je wilt toch dat je haar er fris en schoon uitziet. Je bent tenslotte zuinig op je dikke haar. Dagelijks bouwen er zich vuil en oliën op in je haar. Afhankelijk van je lifestyle, haartype en de haarproducten die je gebruikt is het soms toch nodig om je haar vaker te wassen. Wil je dagelijks je haar wassen, maar niet dat je haar kapotgaat, dan is co-washing de manier voor jou.

Begin met het co-wassen van je haar

Co-washing betekent simpelweg dat je je haar wast met conditioner in plaats van shampoo. Probeer het een aantal dagen en je zult zien dat je haar zich anders zal gedragen na het drogen. Het is minder pluizig en makkelijker in model te brengen. Je haar heeft direct een gezonde glans na het drogen.

Hangover-3
Foto: Bigstock

Wassen met conditioner

Shampoo is heftig spul voor je haar. Zeker shampoo van de drogist droogt je haar flink uit en, waardoor het futloos wordt. Het gevolg is een jeukende hoofdhuid en dof haar. Conditioner bevat net als shampoo ook reinigende ingrediënten, alleen verzorgt en hydrateert conditioner je haar ook. Daarnaast zijn deze reinigende ingrediënten een stuk milder. Hierdoor kun je dagelijks je haar wassen met conditioner, waarbij dat met shampoo not done is.

 

 

Co-washing for the win

Co-washing heeft als voordeel dat het je haar en hoofdhuid gehydrateerd houdt. Het zorgt voor een natuurlijk glans en je haar is soepeler. Er zijn allerlei verschillende conditioners die allemaal andere eigenschappen hebben. Niet iedere conditioner is geschikt om dagelijks je haar mee te wassen, sommigen bevatten net als shampoo agressieve schoonmakenmiddelen of siliconen. Siliconen zorgen voor een opbouw in je haar waardoor je haar iedere dag zwaarder wordt en na een aantal dagen al zijn volume is verloren. Zelfs het föhnen van je haar heeft dan geen nut.

Co-washing - MANIFY
Foto: Majestic Lukas
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…