5 stijlvolle, duurzame herenbrands die op je radar horen

CREDITS: Jaclyn Moy

De mode-industrie heeft veel brands. Té veel eigenlijk. Tegenwoordig is het erg makkelijk om een merk op te zetten. We worden doodgegooid met labels. En negen van de tien keer richten die merken zich op fast fashion: niet bepaald de beste voetafdruk op onze aarde. Terwijl duurzaamheid prioriteit #1 is in veel branches. In de modewereld betekent duurzaam vaak kwaliteit boven kwantiteit.

Wij zochten vijf toffe herenkledingmerken die stijlvol én duurzaam zijn.

De meest stijlvolle en duurzame herenkledingmerken

A Day’s March

A Day’s March gaat voor ”Made To Last”. Je leest het al: de kleding wordt gemaakt om lang mee te gaan. In 2014 is A Day’s March opgericht en zijn ze bezig geweest om slimme kledingstukken te perfectioneren. Zij halen hun inspiratie uit de Amerikaanse en Italiaanse kledingstijl. A Day’s March ontwerpt bijvoorbeeld wollen jassen, werkkleding en gebreide kleding. Lekker voor de koude winterdagen en kleding dat voor het leven is.

Brands, 5 stijlvolle, duurzame herenbrands die op je radar horen

Uniforms For The Dedicated

Uniforms For The Dedicated is opgericht door snowboarders en creatievelingen. Vanuit Stockholm begon dit als een klein kledingmerk in Zweden. Op dit moment is het één van de meest originele herenmodemerken van heel Scandinavië. Zij ontwerpen tijdloze sportkleding dat functionaliteit als basis heeft. De collecties die worden uitgebracht zijn stijlen die je seizoen na seizoen wilt dragen. Ze werken met biologische en gerecyclede vezels om hun duurzame kleding te maken.

Brands 1
Foto: Uniforms fot the dedicated

Asket

Het Zweedse merk Asket ontwerpt tijdloze kleding en alleen essentials voor de kledingkast. Asket brengt een permanent collectie uit om de kleding tijdloos te maken. Ze beschikken over Oxford-overhemden, T-shirts, truien, jeans en chino’s. Zij staan voor transparantie en zijn dus ook goudeerlijk over de kosten voor inkopen, productie en arbeid. Ze gebruiken de stoffen linnen, kasjmier en denim. Tijd om dus eens goed te kijken waar je de volgende keer je kleding haalt.

Brands, 5 stijlvolle, duurzame herenbrands die op je radar horen

Skot

Based in the Netherlands is het eerste duurzame kledingmerk, SKOT. In Nederland is er al een hoop aanbod aan duurzame brands voor vrouwen. Duurzame herenkleding is daarentegen minder booming in Nederland. Skot maakt kleding op een circulaire manier. Dit zorgt ervoor dat per overhemd er 2000 liter water wordt bespaard. Ook is er 200 milliliter aan chemische bestrijdingsmiddelen minder in gebruik per overhemd. Per product kan je zelfs zien waar de kosten naar toe gaan. Dit wordt verdeeld in de productie, materialen, arbeid en transport.

Brands
Foto: SKOT

Mud Jeans

Wellicht heb je al gehoord van het Nederlandse denim merk, Mud Jeans. Is dit niet het geval dan is dat niet erg. Nu ken je het wel en daar ben je maar wat blij mee. Mud Jeans maakt gebruik van een circulaire economie. Dat betekent dat Mud Jeans worden gemaakt van Mud Jeans. Op deze manier wordt er dus geen afval geproduceerd en verbruiken ze 92 procent minder water. Zo kan je broeken kopen, maar ook leasen. Doordat je broeken kan leasen hoef je ze niet weg te gooien en kunnen ze altijd hergebruikt worden. Het klinkt misschien raar om een broek te huren, maar het gebeurt met een reden: de aarde.

Brands 2
Foto: Amine Rock Hoovr
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…