Stijltips voor de lange mannen onder ons

CREDITS: Adeolu Eletu

De fashionindustrie is gericht op standaardmaten. In de winkels vind je S’jes, M’tjes etc. Dit wil niet zeggen dat het ook bij jou past. Zéker als lange man kan dit nog weleens probleem zijn. Lang zijn is niet gelijk aan slungelig zijn. Soms is het lastig om stijlvol voor de dag te komen met een goede 190 centimeter aan de haak, maar wij gaan je helpen.

Stijltips voor de lange man

Prefecte maat

Vuistregel: als een verkoopster je overhemden probeert aan te smeren, ben een man en zeg gewoon keihard ‘nee’. Met aansmeren ga je namelijk niet jouw perfect fit vinden. Om die te vinden is tijd je belangrijkste troef. T-shirts voor de langere man zijn bijvoorbeeld moeilijk te vinden: zoek zorgvuldig naar de juist winkels of sites. Je lichaamsbouw is namelijk allesbepalend voor je stijl. Het is tijd om afscheid te nemen van slobberkleding en de investeringen mogen gemaakt worden.

Investeren in jezelf is nog nooit zo belangrijk geweest. What fits the man, makes de man. En wat fits dan die man? Een maatpak, natuurlijk. Bedenk dat een vrouwen je nog tien keer aantrekkelijker vinden, als je rondhuppelt in je maatpakkie. Onderzoek vertelt ons dat een man in pak daadwerkelijk aantrekkelijker wordt gevonden. WatchPilot heeft een onderzoek gedaan waar ruim 2.000 mensen aan meededen. Check de resultaten h ier.

Dus: plunder die bankrekening nog maar een keer om een pak te laten aanmeten.

Laagjes, laagjes, laagjes

Joe, gespierde spijker, let even op. Met laagjes dragen kan je een andere dimensie toevoegen aan je outfit. Met een overshirt over je trui of een overhemd onder je trui voel je jezelf een stuk zelfverzekerder. Layering toont je creativiteit. Het maakt je outfit nog meer eigen.

Lange trenchcoats

Je kan ze bij vrouwen al niet meer weg denken, maar ook jij bent aan de beurt om jezelf in een trenchcoat te hijsen. En ook hierbij geldt: er mag geïnvesteerd worden. De lengte van een trenchcoat is hyperbelangrijk. Je jas mag tot onder je knieën vallen, of nog beter, tot halverwege je kuiten. Vermijd dij- en taillelengte, deze benadrukt je lengte nog erger.

 

Niet doen

Stijltips zijn er om toe te passen, en dat kan je ook doen door sommigen dingen te vermijden. Deze items mag je in de kast laten als lange man:

  • Korte of cargo broeken
  • Dikke gouden kettingen en andere opzichtelijke sieraden
  • Opvallende sieren – je bent geen rapper (miss ook wel, dan mag het)
  • Witte sokken die zichtbaar zijn
  • Afgetrapte schoenen
  • Vesten met capuchon
  • Broeken met scheuren

Naast items zijn er ook een aantal categorieen die niet bij lange passen. Zo maken verticale strepen een man nóg langer. Je vriend van 1,70 komt er misschien wel mee weg, maar voor jou is het simpelweg niet te doen. De tegenhanger – horizontale strepen – zijn wel oké.

En als laatste: de V-hals hoort in de categorie: ‘doe maar niet’. Tenzij je James Dean heet.

Geen skinny, geen high waist, maar ben slim

Skinny jeans zijn sowieso ruk, maar als je lang bent dan staat er de doodstraf op. Slim fit is the way to go. Ze zorgen ervoor dat je wel de look krijgt, maar geen twee meter lijkt. En de toffe, hippe high waist broeken maken kleinere mannen hélemaal hip, maar jou maken ze de slungel van de Lage Landen. Dikke aanrader voor alle broeken: rol ze op.

Schoenen

Opvallende schoenen zijn lekker hip, alleen leg je dan de focus op je voeten. Onze vrouwelijke collega’s van 160 centimeter noemde het ook laatst ‘maatje boot.’  Basic schoenen – én praktisch – zijn een betere oplossing voor je. Lerenlak schoentjes zijn stijlvol, duurzaam en áltijd goed.

Lange man, Stijltips voor de lange mannen onder ons
Foto: Jon Tyson

Kappertje

Je kunt nog zo stijlvol voor de dag komen met je kleding, alleen is je haar een vogelnest is eigenlijk alles verpest. Plof lekker neer in een kappersstoel en kies een kapsel – of laat je adviseren door de barber – dat bij de vorm van je gezicht past. Als je het tussendoor up to date houdt, ben jij helemaal het mannetje.

Lange man, Stijltips voor de lange mannen onder ons
Foto: Salah Regouane