Dit is het effect van kou op je geslachtsdeel

NL is in paniek. Het wordt koud, het gaat sneeuwen en tóch willen we naar buiten. De échte vrieskou in ons landje, dat is lang geleden. Koek-en-zopie, de Elfstedentocht én sneeuwballengevecht met blijvende sneeuw: dat is wat we willen. We zijn blij hoor, want sneeuw heeft iets magisch.

Maar wij Nederlanders blijven Nederlanders. Er is altijd wel iets negatiefs te vinden. We hebben het spreekwoord ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’ uitgevonden, maar je kunt het ook omdraaien (zoals een wijs leraar zou zeggen). Elk voordeel heeft ook een nadeel.

Effect van kou op je geslachtsdeel

Ons radicale broertje Mellowed schrijft dagelijks over seks en heeft uitgezocht wat kou met je lichaam onder de riem doet. Vrieskou kan namelijk een grote negatieve invloed op je geslachtsdeel én seksdrive hebben…

, Dit is het effect van kou op je geslachtsdeel
Foto: Bigstock

Nou, fijn. Daar gaat onze goede mood. Sneeuw en kou hebben meer impact op ons favoriete lichaamsdeel dan we misschien denken. Annaballe Knight, een Britse seks- en relatie-expert, heeft met liefde en plezier een aantal gevolgen van kou opgesomd.

Winterweer zorgt bij mannen vaak voor een slinkende jongeheer. Je trots kan zo maar 50% korter worden en tot 30% in omvang krimpen. Ouch. Mocht je willen weten of jij nog steeds een vrouw kan laten klaarkomen, check dan dit artikel. Dames zijn ook het haasje, een geluk bij een ongeluk. Vrouwen krijgen namelijk bij kou te maken met vaginale droogte. Een soort Siberische toendra onder de riem.

En of dit al niet erg genoeg is…

Als het écht koud is daalt je libido naar een dieptepunt, én heeft de mens meer moeite met klaarkomen. Mmmh, oké. Maar als we nou eens héél dicht tegen elkaar aankruipen en lichaamstemperatuur gebruiken om het warm te krijgen? Dan gaat onze jongeheer vast en zeker vanzelf weer omhoog.

Het proberen waard, toch? Seks is juist één van de mooie dingen die we op dit moment nog hebben. Dat laten we onszelf niet afnemen!

fouten tijdens seks
Foto: We-Vibe WOW Tech