6 sidehustles om de inflatie te bestrijden

De tijd van een groene rakker voor 2,50 is allang voorbij. Tegenwoordig betaal je rustig 3,50 voor een klein pintje op je gemiddelde festival. Alle prijzen schieten de lucht in, dus het is geen rocket science om te concluderen dat het tough times zijn in Nederland.

De beste sidehustles om extra geld te verdienen

Misschien heeft je portemonnee de consequenties van de gestegen prijzen al aardig gevoeld. Omdat de zomer juist de periode is om eens decadent te genieten, gaan wij jou een handje helpen. Wij hebben namelijk een lijstje gemaakt met de beste sidehustles om extra knaken binnen te slepen, zodat jij straks als vanouds weer rondjes voor je maten kan bestellen.

1. Sneakers resellen

We hebben het er aan het begin van dit jaar al eens over gehad, maar de hype is blijven groeien: sneakers resellen is booming business. Sinds maart is de prijs van de gemiddelde sneaker met 6% gestegen, en de vraag naar zeldzame sneakers blijft maar komen. De sneakermarkt is dusdanig ontploft, dat het in de jeugdcultuur als ware kunst wordt gezien. Reden genoeg voor het Design Museum in Den Bosch om een hele tentoonstelling aan unieke sneakers te wijden. De hype is dus ongekend, en de verwachting is dat die de komende periode blijft toenemen. Reden genoeg om dit als sidehustle op te pakken.

exclusieve sneakers
Foto: Chris Henry | Unsplash

2. Investeren

De prijzen van levensbehoeften schieten de pan uit, terwijl de prijzen van beleggigsmogelijkheden juist in prijs afnemen. Zo koelen index funds voor het eerst in tijden af in prijs, terwijl Bitcoin en Ethereum het vriespunt allang en breed hebben bereikt. Of de prijzen verder zullen dalen of je dit juist als ‘sale’ kan zien voordat ze weer nieuwe recordhoogtes bereiken, who knows? Hoe dan ook blijft investeren in diverse beleggingsmogelijkheden over het algemeen rendabeler dan sparen. Als jij aspiraties hebt als nieuwe Warren Buffet, dan moet je zo snel mogelijk beginnen.

3. Fiverr als sidehustle

Het platform ‘Fiverr’, is hét platform voor creatievelingen wiens portemonnee weer gevuld moet worden. Via Fiverr kan je als freelancer je creatieve diensten aanbieden. Logo design, WordPress, voice-overs, beats produceren en ga zo maar door: dit is de manier om flexibel extra peso’s te verdienen. Het platform wordt wereldwijd gebruikt, waardoor de markt enorm is. Iedereen kan hier dus direct mee starten, je hebt alleen een beetje talent nodig. Voor het gemak gaan wij er maar even vanuit dat jij daar genoeg van hebt.

Sidehustles
Foto: Nirmal Rajendharkumar

4. Geld verdienen als mystery shopper

Wist je dat je geld kan verdienen met geld uitgeven? Wacht, wat? Ja, je leest het goed. Als zogeheten ‘mystery shopper’ word je namelijk betaald om recensies te schrijven. Dat blijft niet alleen bij een simpele recensie over een nieuwe game, maar je kan zelfs hele vliegtochten als ‘mystery shopper’ meemaken. Dat is al helemaal ongekende luxe voor de zomermaanden: een gratis vlucht EN geld toe. Tja, wie zegt daar nou nee tegen?

5. Opkopen van domeinnamen

In Nederland zijn we ondertussen wel bekend met het concept van huizen flippen. Minder bekend zijn we met het concept van ‘domeinflipping’, maar ook hier kan je flinke knaken mee verdienen hoor. Het fijne van deze sidehustle is dat je met een tientje al aan de slag kan. Tegenwoordig zijn dat nog geen eens drie biertjes! Door domeinnamen in te kopen die herkenbaar zijn, kan je ervoor zorgen dat je de domeinnaam van een opkomend bedrijf bezit. Deze betalen vaak goudgeld om de domeinnaam van je over te kopen.

6. Kamers verhuren via AirBnB

Het woningtekort in Nederland is momenteel insane. Internationale studenten bivakkeren op campings en jonge gezinnen staan jarenlang in de wachtrij voor een ‘simpele’ huurwoning. Mocht jij dus in je mansion nog een degelijke ruimte overhebben om te verhuren, dan kan je daar aardig mee verdienen.

Goed, dit waren alweer dé beste sidehustles om je zakken te vullen. Hopelijk hebben we jou wat inspiratie gebracht en kan jij op deze manier met een goedgevulde portemonnee decadent genieten van de zomermaanden. Enjoy amigo!

sidehustles, <strong>6 sidehustles</strong> om de inflatie te bestrijden
Foto: Nathan Van Egmond