Series met een hoog mannelijk interieurdesign-gehalte

De laatste jaren raken we steeds meer geïnspireerd door series. Zo leren series over de natuur ons om milieubewuster te handelen, series over business motiveren ons om keihard te werken en de klassieke dramaseries leren ons meer aandacht te schenken aan de mensen die we lief hebben.

Ook het interieur-gehalte van deze series inspireert ons

Maar waar wij de laatste tijd vooral geïnspireerd van worden als we menig serie aan het checken zijn, is het interieur dat we voorbij zien komen. En dan doelen we niet op die ‘Droomhuis Gezocht’-lariekoek die we op Omroep Max vinden, absoluut niet. Nee, nee. Wij doelen gewoon op het interieur dat we voorgeschoteld krijgen bij de classics die we allemaal kennen. Omdat wij deze inspiratie maar al te graag overbrengen naar jou, hebben wij dé series met een hoog mannelijk interieurdesign-gehalte even op een rijtje gezet. Hierdoor krijg je weer inspiratie voor nieuwe interieuritems, van eetkamerstoelen tot schilderijen, én heb je een goede reden om de series weer te checken.

Suits

Als we aan Suits denken, denken we gelijk aan de office vibes die we meermaals te zien krijgen. Eerlijk is eerlijk, Harvey Specter’s kantoor ziet er best aardig uit met de klassieke ligstoel in de hoek en de hoogstaande lamp erachter. Toch zijn we nog ietsjes meer fan van Harvey’s appartement. Een ‘Bachelor Pad’-droom, zo kan je het ook best noemen. Harvey laat zien dat hij goed gebruik weet te maken van de grote, open ruimtes die er zijn in zijn appartement, met bijvoorbeeld de Romaanse pijlers die zijn woonkamer en keuken verbinden. Ook van de boekenkast zijn we fan, maar we raken toch nog het meest geïnspireerd van alle accessoires die Harvey’s appartement de persoonlijke touch geven.

Mad Men

Don(ald) Draper is een man waar we in vele opzichten een voorbeeld aan kunnen nemen. En een man waar we in vele opzichten ook géén voorbeeld aan kunnen nemen. Maar goed, een van die dingen waar we wél een voorbeeld aan kunnen nemen is zijn talent wanneer het aankomt op inrichting. Het iconische kantoor van Don Draper is namelijk hét voorbeeld van een tijdloze en bovenal functionele kantoorruimte. Sterker nog, het kantoor is zo iconisch ingericht dat de set is nagebouwd en tentoongesteld wordt in het ‘Museum of the Moving Image’. Als dat niet aangeeft hoe goed het interieur van Don Draper in elkaar zat, weten wij het ook niet meer.

, Series met een hoog <strong>mannelijk interieurdesign-gehalte</strong>
Foto: Craig Blankenhorn/AMC Press Centre

How I Met Your Mother (Barney Stinson’s bachelor pad)

Speaking of Bachelor Pad’s: de woning van Barney Stinson is misschien wel de meest beruchte Bachelor Pad die er ooit in een serie is geweest. Of nouja, we gokken  dat Barney in ieder geval het beste gebruik heeft gemaakt van zijn single woning. Op welke manier dat precies is, mag je zelf invullen. Wij focussen ons in ieder geval op het interieur van Barney. In zekere zin heeft het wel iets weg van Harvey’s appartement, alleen is het dan een stukje kleiner. Bovendien heeft Barney zijn woning nog net iets zakelijk ingericht dan Harvey, met meer donkere tinten en geavanceerde toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Escape from bitch Mountain’ in Barney’s woning: een gat in de keuken die hem naar de steeg leidt, zodat hij kan ontsnappen aan een dame die niet weg lijkt te willen. We kunnen nog heel wat leren van Barney.

Peaky Blinders

Laten we beginnen met misschien wel dé serie waar het ‘mannelijke interieur-design gehalte’ het hoogst ligt: Peaky Blinders. Goed, we raden het gedrag van de Peaky’s niet aan, maar we raden wel aan om eens een goed kijkje te nemen naar hun gevoel voor stijl. Hun vintage 1920’s interieur is namelijk on point. In het begin zien we Tommy nog in zijn verwaarloosde zolderkamer rondhangen, maar al snel gaat hij van een te kleine kamer naar een ruim kasteel waarin de klasse ervan afspat: met originele Chesterfield sofa’s, vintage accessoires all over the place, statige badkuipen en klassieke kroonluchters is dit het perfecte interieur voor een échte gentleman. Mocht je de serie nog niet gecheckt hebben raden we dus aan om deze zo spoedig mogelijk van begin tot eind te kijken.

Halston

Halston gaat over het leven van een Amerikaanse modeontwerper die door zijn hoeden wereldberoemd werd. Maar in de Netflix-serie die er is gemaakt over Roy Halston Frowick, zien we veel meer dan alleen extravagante en bijzondere kleding: we zien ook uitbundige interieurs waar wij nog wel wat van kunnen leren. Tja, Halston is nou eenmaal een man die al bewezen heeft dat hij gevoel voor stijl heeft. Hij houdt ervan om rood als ‘neutrale kleur’ te gebruiken, en dat doet altijd met verve. Zo is zijn studio op de 21 verdieping volledig voorzien van rode laktafels, rode bankstellen, rood tapas, rode patronen and so on. Rood is dus een beetje de rode draad van zijn interieur. Afijn, we kunnen bij Halston eigenlijk niet echt in woorden uitdrukken hoever zijn gevoel voor stijl gaat. Deze serie moet je dan ook echt zelf checken om geïnspireerd te raken.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…