Red Bull onthult nieuwe bolide van Max Verstappen

CREDITS: Red Bull Racing

Oorverdovende motoren, ongekende snelheden en brute inhaalacties. De Formule 1 heeft een plekje in ons hart veroverd, mede dankzij onze jonge racelegende Max Verstappen. Zijn het niet zijn nuchtere interviews, dan is het wel zijn bizarre racetalent. Deze jongeman tovert altijd een glimlach op ons gezicht.

Afgelopen jaar heeft Verstappen duidelijk gemaakt dat de potentie om wereldkampioen te worden zeker aanwezig is. Echter was de auto van vorig seizoen niet altijd on point. Nieuw seizoen, nieuwe kansen. En dat met een nieuwe bolide, de RB16B. Deze wagen zal komend seizoen onder de reet van Verstappen te zien zijn en daar hebben we maar al te veel zin in.

Red Bull lanceert nieuwe bolide van Max Verstappen

Dat Mercedes vorig seizoen dominant was weten we. Een beetje pijnlijk was het wel dat de auto’s van Hamilton en Bottas unstoppable waren. Het Red Bull-team staat echter bekend om het magistrale team van monteurs. Daarom is er dus hoop dat er de afgelopen maanden een inhaalslag is gemaakt op Mercedes. Hierdoor kan er gedroomd worden van het wereldkampioenschap. Of dit realistisch is zal uit de testdagen blijken.

Aanpassingen

De details van de aanpassingen op deze renstal zijn niet vrijgegeven. Het is wel bekend dat de auto niet geheel nieuw zal zijn. De wagen van vorig seizoen is namelijk verder ontwikkeld. Teambaas Christian Horner vertelde vlak voor het einde van vorig seizoen dat ruim 40% van de auto kon worden aangepast. Dit zijn aanpassingen die van buitenaf nauwelijks te zien zijn.

Dat Max Verstappen gaat knokken in deze nieuwe auto staat in ieder geval vast. Laten we daarom hopen dat onze Max dit seizoen serieus kan meedoen om de titel. Hierbij heeft hij hulp van zijn nieuwe teamgenoot, Sergio Pérez. Pérez is overgekomen van Racing Point en zal het team van Red Bull komend seizoen gaan versterken. We kunnen niet wachten om de raceauto’s over het circuit te zien vliegen.

RB16B Max Verstappen
Foto: Red Bull Racing