Must-see: deze prachtige voetbalstadions heb jij nog nooit gezien

CREDITS: Ivars Utināns | Unsplash

In 2020 werd er een maand lang gestemd voor de mooiste voetbalstadions ter wereld. In Rotterdam-Zuid was het feest aan het einde van die maand, omdat De Kuip als mooiste stadion uit de bus kwam. Valt daar ook eindelijk iets te vieren.

Dit zijn de mooiste voetbalstadions ter wereld

Goed, alle gekheid even op een stokje: de Kuip is natuurlijk ook gewoon een schitterend voetbalstadion. Maar de mooiste ter wereld? Aan die uitspraak durven we nog wel even te twijfelen. Wij hebben namelijk ons eigen onderzoek gedaan naar de mooiste voetbalstadions ter wereld, en daar kwamen toch hele andere conclusies uit. Sorry Rotterdammers. Afijn, een voordeel is wel dat de Johan Cruijff Arena ook nergens te vinden is in ons lijstje.

Estadio BBVA Bancomer, Mexico

Allereerst gaan we naar Mexico, in Monterrey om precies te zijn. Hier staat namelijk het Estadio BBVA Bancomer, beter bekend als het ‘El Gigante de Acero’ van C.F. Monterrey. En de main reason waarom dit stadion in ons lijstje staat? Het mythische uitzicht dat je vanaf de tribunes hebt. Dit stadion ademt Mexico en toont de natuur op zijn best aan.

Arena Saalfelden, Oostenrijk

In 2007 besloten de mensen in Saalfelden dat het wel eens genoeg was met al die heisa rondom de wintersport. Ook in de bergen kunnen we gewoon voetballen zullen ze wel gedacht hebben. En zo gezegd, zo gedaan. Het ‘Arena Saalfelden’ werd opgericht in de Oostenrijkse deelstaat van Salzburg en sindsdien speelt FC Pinzgau in het blauw-wit de wedstrijden op deze prachtige mat.

Nanortalik Stadion, Zuid-Groenland

Heel ironisch dat in een land genaamd ‘Groenland’ er amper groen is om voetbal op te spelen. Afijn, dat maakt de voetbalvelden die er wél in Groenland zijn des te unieker. En dat merk je aan alles. Het Nanortalik Stadion in Zuid-Groenland is namelijk omgeven door een prachtige natuur die je vanuit de dug-out nog kan waarderen. Als die niet is ondergesneeuwd trouwens.

Tilikratis F.C. – Gytheio, Griekenland

Een potje voetballen aan de Ionische Zee is een droom voor velen. Maar voor de spelers van F.C. Tilikratis is het bijna een dagelijkse bezigheid. Dit cluppie bevindt zich namelijk aan de kust van Gytheio en kijkt prachtig uit over de zee. Een tribune en een dug-out zijn er niet, dat haalt ook alleen maar de pure schoonheid van deze voetbaltempel weg. Deze spot hoort met recht bij de mooiste voetbalstadions ter wereld.

Gümüşhanespor, Turkije

In Turkije bevindt zich het Gümüşhane Yenişehir Stadium, de thuisbasis van Gümüşhanespor dat in de derde divisie van Turkije speelt. Goed, derde divisie dus, maar hun stadion? Dat is van het hoogste niveau mogelijk. Als je hier een wedstrijdje speelt ben je minder met de wedstrijd bezig, en meer met de natuur om je heen lijkt ons. Snappen we heel goed als we de foto’s zien.

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…