PlayStation showcase: officiele prijs en releasedatum PS5 eindelijk bekend

CREDITS: PlayStation

Ein-de-lijk is de prijs én releasedatum van de PS5 bekendgemaakt. Tijdens de PlayStation 5 showcase heeft Sony alles op een rijtje gezet voor de fans. We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar je mag nu 19 november 2020 met rood omcirkelen in je agenda. Vanaf die datum ligt de PS5 namelijk in de Nederlandse winkels.

Officiële prijs en releasedatum PlayStation 5 bekend

Het nieuwe vlaggenschip van PlayStation komt een weekje eerder uit in de Verenigde Staten, op 12 november. De kans is aanwezig dat de PlayStation 5 ook eerder naar Europa komt, maar voorlopig nog niet. Fingers crossed.

Oké, 19 november dus. Maar welk bedrag moet je gaan overmaken of pinnen? De normale PlayStation 5 gaat €499,- kosten, terwijl de PlayStation 5 Digital Edition verkocht gaat worden voor €399,-. Dus als je voor de PS5 met Ultra HD Blu-ray discdrive gaat ben je €100,- meer kwijt. PlayStation heeft daarmee voor de PS5 dezelfde prijs aangehouden als Microsoft voor de Xbox Series X.

Check hieronder de gehele showcase van PlayStation. Een tip van ons: de stream start op 59:15, op 1:42:39 komt de prijs in beeld en op 1:42:43 zie je de datum verschijnen:

PlayStation 5 showcase: nieuwe games en PlayStation Plus Collection

De presentatie stond ook in het teken van nieuwe games. Zo werd er onder meer aandacht besteed aan Fortnite als launch game en Marvels’s Spider-Man. Daarnaast heeft PlayStation de nieuwe PlayStation Plus Collection aangekondigd. De collectie is een scala aan PlayStation 4-games die al zijn uitgebracht. Abonnees die een PlayStation 5 kopen, kunnen die games downloaden en spelen. Tijdens het event liet PlayStation veel gameplay-beelden zien van verschillende games.

Eindelijk heeft de PlayStation 5 showcase dus duidelijkheid gebracht over de prijs van de PlayStation 5. Er werd namelijk al een lange tijd gespeculeerd. Ook is nu bevestigd dat de prijzen van de PS5 en Xbox Series X gelijk zijn. Nu rest de grote hamvraag: waar ga jij voor?

LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…