Pokemon x Van Gogh Museum

CREDITS: Van Gogh Museum

De manier waarop Team Rocket het altijd wist te verpesten tegen Ash was pure kunst.

Blijkbaar denken ze daar bij het Van Gogh Museum hetzelfde over, aangezien zij met hun nieuwe collectie een ode brengen aan Pokémon.

Pokémon in Van Gogh-stijl

Jup, je leest het goed: Pikachu, Charizard en Snorlax zijn sinds deze week tot begin januari allemaal te bewonderen in het Van Gogh Museum in Amsterdam. In het hele museum worden er allerlei activiteiten georganiseerd met Pokémon als rode draad. De samenwerking is tot stand gekomen om de 50e verjaardag van het museum te vieren en moet een nieuw publiek kennis laten maken met het werk van Vincent van Gogh.

Pokémon, <strong>Pokemon</strong> x Van Gogh Museum
Foto: Van Gogh Museum

Japanse stijl overkoepelt twee verschillende werelden

In eerste instantie lijken de twee weinig met elkaar te maken te hebben, maar zowel Pokémon als Vincent van Gogh hebben een speciale band met Japanse kunst en cultuur. De Japanse kunst had een grote invloed op Vincent zijn kunst en in 1888 schreef hij zelfs in een brief aan zijn broer Theo dat hij gelukkig werd van de Japanse kunst en het hem terug deed keren naar de natuur. Pokémon bewaart in zijn esthetiek ook de Japanse cultuur en stimuleert, met bijvoorbeeld de Pokémon GO-app, ook de jeugd om de natuur op te zoeken.

Pokémon zorgt voor frisse kijk op Van Gogh

Gek genoeg lijkt deze opmerkelijke samenwerking dus op een een perfecte match. Emilie Gordenker, algemeen directeur van het Van Gogh Museum benadrukt dat: “Door deze samenwerking kan de volgende generatie op een verfrissende manier kennismaken met de kunst en het verhaal van Vincent van Gogh.” Om de Pokémoncollectie en activiteiten te bewonderen heb je een regulier toegangskaartje nodig. Wij hebben ons bezoekje al gepland. Pikachu, here we come.

Source: