Gemiddelde penis in afgelopen 30 jaar gegroeid, maar is dat goed nieuws?

CREDITS: Bigstock

Bij ons is het elke dag feest, maar vandaag mag de vlag al helemaal uit. Het blijkt namelijk dat de gemiddelde lengte van de jongeheer downstairs in de afgelopen 30 jaar flink gegroeid is.

Elk voordeel heeft zo zijn nadeel

Het nieuws komt voort uit een onderzoek van Dr. Michael Eisenberg, professor in de Urologie aan de Stanford University. Hij en zijn collega’s hebben 75 individuele onderzoeken voltooid om zo de gemiddelde penisgrootte te bepalen. De onderzoeken liepen van 1942 tot 2021 en maar liefst 55.761 mannen hebben meegedaan aan het onderzoek. En wat blijkt? In een periode van 29 jaar tijd is de lengte van een penis met een erectie maar liefst 24% gestegen.

piemel
Foto: Bigstock

Omgeving zorgt voor grotere penis bij de jongere mannen

Afijn, er zullen nu genoeg mannen van boven de 30 zijn die op hun kleine pikkies zijn getrapt. Maar ook voor jullie is er goed nieuws, want zoals Cruijff ooit zei: “elk voordeel hep zo zijn nadeel“, en dat is in dit geval ook zeker aan de orde.

Eerder al bleek bijvoorbeeld dat mannen minder zaadcellen produceren dan voorheen, naar het idee van Dr. Eisenberg kwam dat voort uit de veranderde omgeving waar de jongere heren zich momenteel in bevinden. Uit Dr. Eisenberg’s nieuwe onderzoek komt een soortgelijke conclusie: volgens de wetenschapper zou de gegroeide penis namelijk te danken – of misschien wel te wijten – zijn aan milieuverontreinigende stoffen en sedentaire levensstijlen. De gemiddelde erectie zou ondertussen 15 centimeter zijn, daar waar die voorheen gemiddeld 10 centimeter was. Tja, of deze ontwikkeling nou positief of niet is laten we maar even in het midden.

Penis, <strong>Gemiddelde penis</strong> in afgelopen 30 jaar gegroeid, maar is dat goed nieuws?
Foto: Bigstock