Nxt museum: een bruut museum met kunst van de toekomst

CREDITS: IG: @nxtmuseum

Een museum staat normaal gesproken altijd vol met schilderijen, foto’s en sculpturen. Bij dit museum ervaar je een ander soort kunst. Sinds kort kan je in Amsterdam kunstwerken van de toekomst bekijken. Nxt museum exposeert namelijk kunstwerken die gebruikmaken van moderne technologieën. Een hele nieuwe ervaring die je meegemaakt moet hebben.

Het nxt museum met kunst van de toekomst

Het nxt museum is het eerste museum in Nederland dat zich voor 100% bezighoudt met mediakunst. Zo zijn de kunstwerken die tentoongesteld worden vernieuwend en brengen iets in je los wat je niet eerder hebt meegemaakt. Het is in ieder geval een geheel andere ervaring als het Rijksmuseum, dat is zeker. Door het gebruik van innovatieve kunst willen ze een reflectie bieden over de technologische ontwikkelingen van nu en de toekomst.

Alle zintuigen worden hier uitgedaagd

We zijn constant bezig met het bekijken, ruiken, voelen, zien en proeven. Onze zintuigen letten op alle changes in onze omgeving, zelfs de kleinste dingen. We letten op geluid, licht en beweging. Bewust en onbewust. Bij nxt museum willen ze jou de ultieme ervaring bieden en al je zintuigen scherp stellen. Alle kunst brengt emotie over door middel van een verhaal of ideeën. Kunst prikkelt je zintuigen en dat is precies wat moet gebeuren.

Liggend in het prachtige Amsterdam

Het museum is te vinden in het hart van Amsterdam-noord. De ruimte was vroeger een productiestudio. Is dit dan ook dé kunst van de toekomst of kijken we over twintig jaar nog steeds alleen naar schilderijen? De toekomst is nu en nxt museum geeft je een voorproefje met deze innovatieve vorm van mediakunst. Altijd een oubollig beeld bij musea? Dat zal na een bezoek aan nxt museum wel anders zijn.