Zo kan het ook: no budget daten

CREDITS: Alex Azabache | Unsplash

Vliegtickets: 550 euro. Verblijf: 800 euro. Eten en drinken: 600 euro. Festivaltickets: 300 euro. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De zomerperiode is duur, amigo. Heel duur zelfs.

Zo kan je ook met je lover nog leuk daten

En het is natuurlijk niet zo dat je jezelf na jouw tripje jezelf opsluit in de kelder en geen leuke dingen meer onderneemt. Of, nouja, daar hopen we in ieder geval op. Anyways, je partner wilt vast en zeker ook nog eropuit om van de zonnestralen te genieten. Maar zonder geld op zak, wordt het lastig om nog écht eventjes van de zomer te genieten. Toch? Nee joh, tuurlijk niet. Wij helpen je wel weer uit de brand, jongen. Hier zijn een paar ‘no budget dates‘ zodat jij en je partner optimaal van de zomer kunnen genieten.

date ideeen
Foto: Manuel Meurisse

Daten met een Slip ‘N Slide in de achtertuin

Een heerlijk ideetje voor in de zomer: bouw gewoon je eigen Slip ‘N Slide. Het enige dat je nodig hebt is een lang en glad zeil, water en sop. Precies zoals in the good old days. Het klinkt een beetje kinderlijk, maar doe nou niet alsof je dit totaal volgroeid bent, amigo. Het staat garant voor een maffe date die je ook nog eens afkoelt. Multifunctioneel.

Samen een kunstwerk maken

Een van onze favoriete ideeën voor een date is toch wel samen kunst maken. En niet omdat we geen budget hebben, maar omdat het een hele laid back setting creëert. Wijntje erbij, zonsondergang en een klein muziekje op de achtergrond en een kwast in je handen. Je bent lekker actief bezig, maar je hebt alle ruimte om een goed gesprek met elkaar te voeren. He-le-maal top.

daten, Zo kan het ook: <strong>no budget daten</strong>
Foto: Derwin Edwards | Unsplash

Karaoke-avond als date

Als je het helemaal maf wilt maken, ga dan voor een karaoke avond. Het enige dat je nodig hebt is een Spotify-account, een microfoon, een speaker en buren die doof zijn. Of je moet heel zachtjes zingen, dat kan ook. Disclaimer: dit idee werkt alleen als je partner voor geen meter kan zingen. Als je partner wél kan zingen, is de lol er namelijk snel vanaf. We spreken uit ervaring.

Daten in je achtertuin

Kijk, misschien heb je geen privébioscoop in huis, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat je er geen kan maken in je achtertuin. Ook voor een bioscoop in je achtertuin heb je in principe maar een paar dingen nodig: een wit doek, een beamer, kussens om op te liggen en popcorn. Kleine tip van ons: fix je eigen bioscoop voor de 21e, want dan komen er steengoede films online. Perfecte dag om te daten.

thuisbioscoop
Foto: Roberto Nickson | Unsplash

Deel beschamende foto’s met elkaar

Hoe leer je elkaar beter kennen dan door beschamende foto’s met elkaar te delen? Precies, you don’t. Dus, flans een PowerPoint in elkaar, zet je meest beschamende foto’s ooit erin en laat je partner exact hetzelfde doen. Voeg er thema’s aan toe zoals avondje uit, sportblunders, vakanties et cetera om het helemaal af te maken. Een slappe lach is gegarandeerd met dit idee.

Ranking the Stars

Ranking the Stars is normaal een spel dat je met een grotere groep speelt, maar met je partner kan het ook prima. Neem een paar stellingen en probeer samen met je vriendin uit te maken op wie van de twee de stelling het meest van toepassing is. Geloof ons, het zorgt voor hele leuke discussies. Als je het helemaal bont wil maken kan je ook drank aan het spel toevoegen. Als jullie het niet met elkaar eens zijn, mag je dan elke keer een shot nemen. Misschien zijn jullie na een uurtje compleet laveloos, maar hè, dan moeten jullie het maar vaker eens zijn.

Bezoek open huizen die je nooit kan betalen

Trek je duurste pak aan, strik je das, vouw je pochet en je bent helemaal ready. Ready voor een bezoekje aan een open huis dat ver boven het budget van jou en je partner zit. Dit date idee is komedie ten top. En het is nog leuker wanneer je doet alsof het huis van jou is.

Nog meer inspiratie nodig? Check hier 28 date-ideeën die altijd goed zijn.

daten, Zo kan het ook: <strong>no budget daten</strong>
Foto: Derek Thomson | Unsplash