Nicolas Cage speelt zelf in zijn eigen tribute

Nicolas Cage heeft zich, in de 58 jaar dat hij leeft, van veel kanten laten zien. Zo won hij aan de ene kant ooit nog eens een Oscar, voor zijn rol in de film Leaving Las Vegas. Aan de andere kant heeft hij toch ook veel films in het B-genre op zijn naam staan. Maar als Nicolas in een film speelt, mag het nog een C-film zijn, want als er iemand goed is in overacten en net een beetje over de top zijn, is het Nicolas wel.

Het repertoire van Nicolas Cage, daar zeg je u tegen

Toen Nicolas 58 jaar geleden in Californië geboren werd, heette hij nog Nicolas Coppola. Hij is namelijk de kleinzoon van componist Carmine Coppola, die onder andere muziek componeerde voor The Godfather. Om niet te profiteren van die bekende achternaam besloot Nicolas zijn achternaam te veranderen naar die van zijn stripboekheld, Luke Cage. En daar begint eigenlijk al het ‘bazen’ gedrag waar hij zo goed in is.

Nicolas Cage, Nicolas Cage speelt zelf in zijn eigen tribute

Tientallen films heeft Nicolas op zijn cv staan, met pareltjes als Gone in 60 Seconds en Con Air. En zo’n carrière kan natuurlijk niet onopgemerkt tot een eind komen. Dus, documentaire? Nee hoor, er komt gewoon een speelfilm om de cultheld te eren. En natuurlijk speelt niemand minder dan Nicolas Cage zelf in de hoofdrol. En dan speelt hij ook nog eens de rol van Nicolas Cage. Dit meesterwerk heet heerlijk sarcastisch The Unbearable Weight of Massive Talent. Het ondraaglijke gewicht van groot talent dus, in de eigen volkstaal.

Nicolas Cage, Nicolas Cage speelt zelf in zijn eigen tribute

The Unbearable Weight of Massive Talent

Deze film is geregisseerd door Tom Gormican en krijgt over het algemeen goede reviews. Nicolas Cage speelt dus zogezegd de rol van Nicolas Cage en in deze film heeft hij zijn zaakjes niet bijzonder goed op orde. Hij is gescheiden en vertoeft daarom maar in een hotel, waar de rekening ondertussen niet meer te betalen is. Hij krijgt van Javi Gutierrez (gespeeld door Pedro Pascal, die we van Narcos kennen) geld aangeboden om op zijn verjaardag entree te doen. Javi is namelijk groot fan van Nicolas. Via via krijgt Nicolas echter te horen dat Javi weleens in drugs gerelateerde zaken verwikkeld zou kunnen zijn. Je voelt eigenlijk al waar dit heen gaat: ouderwetse actie. Zoals dat ook moet in een film met Nicolas Cage.

En zodoende doet deze film prima dienst als tribute aan Nicolas Cage, maar weet het ook goed met zijn glansrijke carrière te spotten. Nadeel is dat de humor wel alleen te begrijpen is als je ook een ‘echte’ Nicolas Cage-fan bent. Maar als je onze Nick ook maar een beetje kent, kun je deze film zeker niet missen.

The Unbearable Weight of Massive Talent is nog niet op streamingdiensten te bekijken, maar verschijnt wel al op het witte doek. Snel naar de bios dus!

Nicolas Cage, Nicolas Cage speelt zelf in zijn eigen tribute