Netflix stopt accountsharing

CREDITS: Freestocks | Unsplash

Netflix is niet meer weg te denken. Je kan hier de vetste films en series op vinden. Of het nou voor een filmavond met de mannen is, of een zoetsappige film met je date. Netflix heeft het, en dat weet iedereen. Bijna iedereen heeft dan ook een account bij deze grootmacht. Als je geen eigen account hebt, dan gebruik je wel die van iemand anders. Dat scheelt toch weer een slok op de borrel. De streamingdienst vindt dit niet zo leuk en probeert het delen van accounts te verminderen.

Netflix test om het delen van accounts te beperken

De streamingdienst is dus bezig om het delen van accounts tegen te gaan. Het doel is om een account alleen binnen het huishouden te kunnen delen. Er is nog niks definitief, maar de eerste test loopt. En dit is hoe ze dat gaan doen.

Netflix, Netflix stopt accountsharing
Foto: Bigstock

Testen

Vanaf donderdag zijn de eerste testen in actie gegaan. De kijker moet verifiëren dat ze in hetzelfde huis wonen als de eigenaar van het account. Dit kan worden bevestigd door middel van een sms-bericht of e-mail naar de eigenaar. De woordvoerder van Netflix zegt er het volgende over: “Deze test is ontwikkeld om zeker te zijn dat mensen die een Netflix-account gebruiken dit ook mogen.”

Je kan de verificatie ook op een later moment doen. Als je Netflix & chill date voor de deur staat, dan komt dat toch even goed uit. De melding zal wel terugkomen als je de applicatie opnieuw opent. De streamingdienst zegt dat de kijker uiteindelijk verplicht kan worden om een nieuw account te maken als de verificatie niet wordt gedaan.

Netflix
Foto: Thibault Penin
LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…