Deze kenmerken bewijzen jouw intelligentie

CREDITS: Bruce Mars | Pexels

Wat heb je aan intelligentie als je alles aan Google kan vragen? Of heeft het tegenwoordig toch zo zijn voordelen? Slim zijn betekent o.a. dat je op een IQ-test hoger scoort dan anders. Maar zo’n test heb je niet altijd bij de hand en wil je een echte doen, dan zul je toch naar een instantie moeten. Maar intelligentie is meer. En er zijn heel wat onderzoeken gedaan die bepaalde kenmerken en aanwijzingen koppelen aan intelligentie. Welke? Check ze hieronder!

Negen aanwijzingen van jouw intelligentie

Charles Bukowski zei ooit: “The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.” Deze uitspraak wordt ook nog eens bevestigd door een onderzoek uit 1999 waarin het Dunning-Krugereffect wordt aangetoond. Dit psychologische effect beschrijft dat minder competente mensen hun IQ compenseren door hun kunnen hoger in te schatten. En vice versa. Onzekerheid zijn kan dus juist een teken zijn van intellect. Maar goed, hoe slim ben je als je je eigen intelligentie niet goed kan inschatten? Hmm..

Je bent de oudste nakomeling

Het oudste kind is vaak het slimst blijkt uit Noors onderzoek. Zij trokken de conclusie dat eerstgeboren kinderen een gemiddeld IQ hebben van 103, het tweede kind een IQ van 100 en het derde 99 punten scoort. Dit verschil in IQ heeft niets te maken met wanneer je geboren wordt, maar met de aandacht en tijd die je ouders voor je hebben. De kans op succes is overigens ook groter door de interactie met je ouders.

Je zorgt goed voor je lichaam

Je bent niet te dik en niet te dun, maar precies goed. Dit is een gevolgd van de welvaart dit je hebt kunnen vergaren door je intelligentie. Je bent in staat om hoger onderwijs te volgen en hebt hierdoor een hoger inkomen weten te verzamelen. Door deze betere baan, ben je in deze financiële positie om beter voor je lichaam te zorgen. Dat lange doorstuderen werpt toch zeker zijn vruchten af!

Intelligentie, Deze kenmerken bewijzen jouw intelligentie
Foto: Logan Weaver

Je kreeg borstvoeding

Baby’s die borstvoeding hebben gekregen scoren zeven punten hoger op IQ-tests. Daarbij is het hebben van het FADS2-gen wel een must. Daarnaast is de band met je moeder door het krijgen van borstvoeding beter. Ook deze interactie met een van je ouders zorgt voor een hoger niveau van intelligentie.

Je gebruikt af en toe verdovende middelen

Hoe feller het lampje boven je hoofd, hoe groter de kans is dat je psychedelische drugs naar binnen werkt. Dit blijkt uit onderzoek in het Verenigd Koninkrijk door National Child Development . Zij stellen: bij intelligente kinderen is de kans op de consumptie van psychoactieve drugs als ze volwassen zijn groter, dan bij minder slimme kinderen. Echte slimmeriken met een IQ boven de 125, zouden 30% waarschijnlijker drugs nemen dan ‘domme’ mensen.

Je bent een chaoot

Werken in een rommelige ruimte stimuleert creativiteit en daarmee oplossend vermogen. In de Verenigde Staten hebben ze dit onderzocht, door een groep studenten ongebruikelijke toepassingen voor een tafeltennis bal te laten bedenken. De helft werkte in een nette ruimte en de anderen in een rommelhok. Wat blijkt is dat de studenten in het rommelhok tot meer ideeën kwamen. Nog een aanwijzing van intelligentie dat te maken heeft met hoe je creatieve rechter hersenhelft werkt. Die verbindt namelijk allerlei ideeën met elkaar tot oplossingen.

Je bent lui

Liever lui dan moe? Luiheid is zeker geen teken van intelligentie. Maar iemand die slim is heeft veel uitdaging nodig en heeft daarmee snel een drang om ’te makkelijke’ werkzaamheden te laten liggen. Door het gebrek aan uitdaging kan iemand die erg intelligent snel verveeld raken en achterover gaan leunen.

Je bent een stresskip

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat mensen die ‘angstig’ zijn slimmer zijn dan anderen die minder aandacht besteden aan de consequenties. Mensen die veel piekeren, dagdromen en twijfelen scoren hoger op verbaal intellect. Daarentegen scoren relaxte personen weer hoger op non-verbale intelligentie.

Je bent linkshandig

Als je liever schrijft met links dan zul je blij zijn dat we tegenwoordig meer tikken dan pennen. Je komt dus niet meer iedere dag thuis met een blauwe hand omdat je die over je vers geschreven zinnen sleept. Linkshandigen beschikken over een grotere rechter hersenhelft, waardoor ze een groter probleem oplossend vermogen hebben. Ook hebben ze een grotere Corpus Callosum oftewel meer verbindingen tussen beide hersenhelften.

Je bent lang

In Princeton weten zet het al langer. Maar lengte is een flink voordeel. Lange mensen zijn over het algemeen intelligenter en scoren al vanaf driejarige leeftijd hoger op cognitieve tests. Lengte is ook in het bedrijfsleven een voordeel, ze verdienen namelijk gemiddeld meer en hebben betere functies.

Intelligent 2
Foto: Sebastian Voortman
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…