Mysteryland is de keiharde afsluiter van het festivalseizoen

Festivals. Wie houdt er niet van? Je favoriete artiesten, het zonnetje – of ten minste, dat hoop je dan – en een koud biertje in je hand. Het maakt de zomer he-le-maal compleet. Daarom is het maar al te tragisch dat de zomer op z’n eind begint te lopen. Gelukkig konden wij nog net even één van de gaafste festivals van Nederland meepikken. Mysteryland is de naam.

Mysteryland is de koning der festivals

Met ruim honderddertigduizend bezoekers is Mysteryland één van de grootste festivals van de wereld. Dat merk je dan ook meteen als je het festivalterrein oploopt. Waar moet je beginnen? De ‘Vunzige Deuntjes’ stage? Lekker stampen op hardstyle bij de ‘Q-dance’ stage? Of toch gewoontjes beginnen bij de mainstage? Je hoor het al, keuze te over. Van welke muziek je ook houdt, je kunt altijd bij één van de stages terecht.

mysteryland, <strong>Mysteryland</strong> is de keiharde afsluiter van het festivalseizoen
Foto: Mysteryland

Diversiteit

En dat maakt Mysteryland zo gaaf. De diversiteit en de afwisseling. Bij de ‘Thunderdome’ stage gaat iedereen los op keiharde – en dan bedoelen we keiharde – hardcore. Een paar minuutjes verder wandelen en je bent in de healing garden, waar je kunt mediteren of een massage kunt scoren. Ook gaaf trouwens, de Sofa Sessions, waar je even weg bent van de festivalgekte en kunt genieten van een intieme set op comfy banken.

Duurzaamheid op Mysteryland

Over duurzaamheid is goed nagedacht op Mysteryland. Los van het ondertussen welbekende recycle systeem, waarbij je steeds je gebruikte beker, blikje of flesje moet terugbrengen om een nieuw drankje te krijgen en anders moet bijbetalen, is er voor de bouw van de stages en andere aankleding gebruik gemaakt van materialen van vorige edities. Een mooi voorbeeld is de mainstage, een reusachtig schip met in het midden de stage, geheel gemaakt dus van al eens gebruikte materialen. Mooi trouwens ook is het verhaal achter deze stage. Hij is namelijk gebaseerd op de Ark van Noach, waar iedereen altijd welkom was. En dat geldt natuurlijk voor Mysteryland ook.

Dertigste verjaardag

Ondertussen zit deze editie er dus op, en is de organisatie direct begonnen met de voorbereidingen voor volgend jaar. Volgend jaar blaast Mysteryland trouwens ook nog eens dertig kaarsjes uit, dubbel feest dus. Deze editie mag je niet missen!

Source:
Mysteryland
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…