Musk koopt spot in team Twitter

CREDITS: Bigstock

Sommige mensen hebben het zo voor elkaar gebokst dat ze veel machten hebben. Eén daarvan is de grote baas van Tesla: Elon Musk. Als hij iets op social media zet, is iedereen scherpt. Dat kan zijn dat hij Tesla van de beurs wil halen, maar het kan ook zomaar een aankondiging zijn van nieuw, eigen socialmediaplatform.

Elon Musk koopt 9,2% aandelen van Twitter

Maar dat laatste is niet aan de orde. Al heeft het er wel mee te maken. Meneer Musk wordt namelijk één van grootste aandeelhouders van Twitter. De ‘geniale’ Zuid-Afrikaan/Canadees/Amerikaan koopt namelijk 9,2% aandeel. Dat zijn 73.486.938 aandelen, en daar heeft hij $2,89 miljard voor afgetikt. Een goed besefmomentje: nu heeft hij vier keer zoveel aandelen als Twitter-oprichter Jack Dorsey.

Bigstock

Geen eigen platform

De aankoop is opvallend te noemen. Een paar dagen gelden was hij namelijk nog kritisch op Twitter. Musk gaf zelfs aan dat hij nadenkt over zijn eigen social platform. Misschien was het om de boel wakker te schudden, want dat hij nu een van de grote mannen bij Twitter is, is ook bijzonder natuurlijk.

We zijn benieuwd welke trucjes de geniale gek uit gaat halen met Tweets. Eén ding is zeker: dit is niet het laatste trucje van Musk. Hij tovert vroeg of laat weer iets uit zijn hoge hoed.

elon musk
Foto: Big Stock
Total
1
Share