The easy way: 20 tips voor jouw dagelijkse leven

CREDITS: Roberto Nickson

Je baas tevreden zien te houden, niet onder de duim van je vriendin/scharrel/vrouw belanden, het mannenweekend overleven én tijd doorbrengen met je familie. Het dagelijkse leven van een man is allesbehalve makkelijk. Tenminste, dat denken we vaak…

Makkelijk leven is geen overbodige luxe

Druk, busy en chaos. Zo luidt vaak het dagelijkse leven van de gemiddelde man. Leuke of minder aangename bezigheden, het hoort er allemaal bij en we ontkomen er niet aan. Konden we bijvoorbeeld het etentje bij de schoonfamilie maar omzeilen. Om het toch iets soepeler te laten verlopen, hebben we hier een lijstje met twintig manieren om jouw leven een stuk makkelijker te maken, amigo.

#1 Gezondheid en fitness

Zorg ervoor dat je makkelijke en realistische manieren vindt om gezond te eten en genoeg te bewegen. Iedereen weet dat de gouden rakkers in het weekend en een goed stuk vlees op de BBQ ook een stukje geluk opleveren. Alleen daarvoor zul je doordeweeks wel wat werk voor moeten verzetten. Een makkelijke basis in het dagelijkse leven zorgt voor een goede balans. Begin dan ook door eenvoudige rituelen op te bouwen.

Bijvoorbeeld met CrossFit: De beste CrossFit work-outs voor beginners

#2 The Looks

We kunnen er niet omheen. De drip geldt voor altijd.

Je wil natuurlijk niet net als de dames een overvolle kledingkast in je kamer hebben staan. De gouden tip is dan ook: koop en gebruik alleen fashion items waar je blij van wordt én waar jij je echt goed in voelt. Dat scheelt tijd in de ochtend en in de portemonnee, want goedkoop is duurkoop. Lees hier hoe je een basic garderobe opbouwt.

makkelijk leven, <strong>The easy way</strong>: 20 tips voor jouw dagelijkse leven
Foto: Jeroen Noordzij

#3 Even geen cent te makken

Kijk, hebben we ‘m weer: de poen. Linksom of rechtsom: het blijft een essentieel onderdeel van ons welzijn.

Je weet als geen ander dat de bankrekening soms zo snel leegloopt, dat je jezelf afvraagt what the fack er aan de hand is. Om dit te voorkomen en rust te vinden in het financiële plaatje, is het belangrijk om maandelijks de inkomsten en uitgaven te analyseren. Het voornemen om slimmer om te gaan met je hard verdiende loonstrook en een spaarpotje op te bouwen, maakt het leven een stuk aangenamer.

#4 Me Time

Men zegt weleens dat de tijd het zal leren. Maar dan moeten we er natuurlijk wel goed mee omgaan. Kies er dan ook voor om je tijd goed te besteden en je dag bewust te besteden. De tijd vliegt voorbij, waardoor efficiëntie aanbrengen in dagelijkse bezigheden voor een hogere productiviteit zorgt. De belangrijkste les is dan ook om geen tijd te spenderen aan niet-essentiële zaken.

#5 Relaties

Je hebt meer dan 1000 volgers op The Gram  maar slechts 100 likes en 2 reacties.

Iedereen is er tijdens je shine, maar wie zijn er ook tijdens pijn? De wijsheid luidt dan ook om je cirkel klein te houden. Kijk om je heen en probeer je tijd, energie en aandacht alleen aan de relaties te besteden die er echt toe doen. Vraag jezelf maar eens af wie er te allen tijde je back hebben.

makkelijk leven - relaties
Credits: BBC

#6 Voeding

Een drukke dag op het werk, laat thuis en een maag die ondersteboven draait van de honger. De uitgelegen situatie om een maaltijd te laten bezorgen. Hoe lekker die prijzige hap ook smaakt, het is vaak niet erg gezond. Vooraf een duidelijk schema maken wat je elke dag gaat eten zorgt voor veel meer rust in het dagelijkse leven. Bovendien is het ook een stuk makkelijker om bij te houden wat je eet en te plannen op basis drukke en rustige dagen. Extra tip (voor de mensen die zich het kunnen veroorloven): boodschappen online bestellen is soms wel érg handig. 

#7 Routine

We hebben allemaal wel een dag dat alles anders loopt dan gepland. Je voelt je een kip zonder kop en de dag vliegt voorbij. Gelukkig biedt een flexibele dagelijkse routine de ultieme oplossing om dit te voorkomen. Zo heb je ruimte voor dingen die moeten én dingen die je wil doen. Ongeacht de dagelijkse verassingen en drukte kun je door de flexibele planning alsnog belangrijke zaken voor elkaar krijgen.

#8 Opgeruimd staat netjes

Je tas in het hoekje van de kamer gooien om ‘m uiteindelijk toch zelf weer op te moeten ruimen. Soms zijn we als mensheid niet de meest snuggere op aarde. Wanneer we spullen vaker opruimen, kan het ook geen bende worden. Makkelijker opruimen wordt het niet. Niets is zo heerlijk als thuiskomen in een opgeruimd huis.

#9 First things first

Je denkt vaak aan ie-der-een, behalve aan jezelf. Heel raar als je erover nadenkt, maar het gebeurt vaak. Héél vaak. De enige persoon die altijd op de eerste plaats staat ben jij. Vergeet al het andere en make sure dat jij gelukkig bent. Zet jezelf af en toe in het zonnetje, beloon jezelf en doe waar jij je goed door voelt. Wie gaat ons verwennen als we het zelf niet eens doen?

Makkelijk leven - geluk
Foto: Oliver Sjöström

#10 Nee is nee

Niemand kiest er vrijwillig voor om een warm pilsie te drinken in plaats van een koude. Simpelweg omdat we daar niet gelukkig van worden. Om het leven een stuk makkelijker te maken moet je nee durven zeggen tegen dingen die je niet wil. Is het niet belangrijk voor je, doe het dan gewoon niet.

#11 Zwart op wit

Ondanks dat we tegenwoordig alles digitaal ontvangen, worden bomen niet voor niks gekapt. Zonder dat we het doorhebben stapelt er in huis vaak een grote berg papier op, bijvoorbeeld van de vrienden van de belastingdienst. Organiseer de boel en gooi weg wat niet nodig is. Je krijgt er niet alleen meer rust van in je hoofd, maar ook opgeruimde kastjes.

#12 Essentials only

Zijn die nieuwe gadgets of de tientallen speeltjes voor je harige huisvriend daadwerkelijk nodig? Probably not.

Dump alle dingen die niet nodig zijn en je zult zien dat er veel meer ruimte ontstaat. Meer ruimte betekent dan ook meer rust en kalmte voor jezelf. Ook wordt je huis opruimen er een stuk makkelijker door. Daardoor kun je na een drukke werkdag een stuk sneller op de bank ploffen met een killer van een serie.

makkelijk leven, <strong>The easy way</strong>: 20 tips voor jouw dagelijkse leven
Foto: Bigstock

#13 De avond

De avond is helemaal aan jou. Uitgeteld op de bank ploffen, een avondje met je maten of toch je sportieve outfit aan. Zoek ’s avonds de rust en kom bij van de dag. Ondanks je good times wil je de volgende morgen ook weer goed kunnen starten. Breng daarom structuur aan door je voor te bereiden voor de volgende dag, zodat je goed uit de startblokken kan schieten.

#14 De ochtend

Rise and shine my friend. Na een paar keer snoozen is het echt tijd het warme nestje te verlaten. Een dagelijks ochtendritueel is optimaal om de dag makkelijk te starten. Bouw een ochtendroutine voor jezelf waardoor jouw dag eigenlijk al niet meer stuk kan. Voor velen zal dit dan ook onder andere een bakkie koffie zijn. Een goed begin is het halve werk.

#15 Maak je koppie leeg

Social media, werk, het nieuws. We krijgen z oveel naar ons hoofd geslingerd, dat het belangrijk is de stekker er af en toe uit te trekken. Wat is een betere manier om alles uit je hoofd te zetten, dan het op papier zetten. Eenmaal opgeschreven hoeven we een stuk minder te onthouden en ontstaat er meer overzicht. Schrijft het op, creëer duidelijkheid en je kunt een stuk makkelijker overgaan tot actie.

#16 Maak plannen

Het enige wat we krijgen van stress zijn grijze haren. En daar zit niemand op te wachten. Pak daarom een agenda, maak plannen en zorg dat je op alles goed voorbereid bent. Dit maakt het dagelijkse leven een stuk makkelijker, we krijgen meer rust én kun je hopelijk de grijze haren een tijdje uitstellen.

makkelijk leven, <strong>The easy way</strong>: 20 tips voor jouw dagelijkse leven
Foto: Alejandro Escamilla

#17 Help mijn man is klusser

Als kind wilden we allemaal ouder worden. Destijds heeft niemand ons verteld dat bij volwassenen worden ook opruimen, klusjes en taken kwamen kijken. Hadden we dit eerder op ons netvlies gehad, waren we wel tevreden gebleven met de keuze voor een happy meal vanwege het speelgoedje. Om een stuk eenvoudiger met verplichte klusjes om te gaan is het belangrijk taken gemakkelijk te houden. Creëer simpele routines om continu kleine taken uit te voeren, want van uitstel komt afstel.

#18 Bende van ellende

Er is genoeg rommel in het leven. Mocht je iets tegenkomen, ruim het op. Van je huis tot een negatief nieuwsbericht. Filteren is key in deze situatie.

#19 Verwachtingen

Je bent echt niet de enige. We willen allemaal wel een Ferrari op de stoep en een jacht onder onze kont. Maar maakt dat nou echt gelukkig? Het is dan ook essentieel realistisch te blijven en te focussen op de echt belangrijke dingen. Leg de lat dus niet te hoog, want voor je het weet kan je er niet meer bij.

#20 Good vibes only

Natuurlijk willen we onze tijd niet laten verpesten door negativiteit. In tegenstelling tot de katten onder ons, hebben we tenslotte maar één leven. Haal er dan ook alles uit wat erin zit. Kijk om je heen en dump alles wat extra gewicht op je leven legt. Met de positieve vibes wordt het leven niet alleen makkelijker, maar ook nog veel leuker.

Viva la vida!

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…