Drie tekenen dat het tijd is voor een lifestyle-switch

CREDITS: COTTONBRO | PEXELS

Een lifestyle-switch: klinkt mooi, is lastig. Waarschijnlijk ben je hier omdat je vindt dat het niet hélemaal lekker loopt. Je hebt het idee dat je al een tijd stilstaat of je wil het al lange tijd anders doen. Alleen je hebt dat extra duwtje nodig. Een switch is niet zomaar out of the blue beginne aan een sappenkuur om af te vallen. Dat kost tijd en moeite, en je hebt er de juiste motivatie voor nodig. Anders gaat het sowieso niet lukken.

Drie tekenen dat het tijd is om je levensstijl te veranderen

Natuurlijk kun je lekker blijven aanmodderen en wachten totdat je een eureka-moment op de stoep vindt. Maar een koe bij de horens vatten is in dit geval je meest veelbelovende optie. Dat betekent dat je motivatie moet vinden om de oorzaak van je sleur op te lossen.

Realiseren

De realisatie dat het tijd is om je levensstijl te veranderen heeft meestal een trigger nodig. Dat kan van alles zijn, zolang het maar een grote invloed op je leven heeft. Denk aan een lang slepend conflict, een dikke studieschuld of een mentale waas waar je he-le-maal klaar mee bent. Deze trigger zorgt ervoor dat je jouw gemaakte keuzes gaat heroverwegen en deze in twijfel zult trekken.

Levensstijl veranderen
Foto: Andrew Neel

Tekenen dat je levensstijl toe is aan verandering

De tekenen om je levensstijl te veranderen liggen recht voor je neus. Ze zijn echter onderdeel van je geworden en voelen inmiddels niet eens meer raar aan. Dit zijn de tekenen:

  1. Je ervaart weinig tot geen plezier in de dingen die je doet. Iedere dag is even voorspelbaar en er is een duidelijk patroon te herkennen. Je hebt de sleur te pakken, vriend.
  2. Chronische stress is een teken dat het niet lekker loopt. Iedere taak voelt hierdoor als een te nemen horde, terwijl je liever op de grond blijft liggen. Simpele taken zoals boodschappen doen, financiële zaken regelen of een bezoekje aan je familie voelt als een oceaan waar je doorheen moet zwemmen.
  3. Structurele teleurstelling is iets wat je voelt, maar dat wordt doorvertaald naar jouw handelen. Je hebt de taak eigenlijk al opgegeven voordat je eraan begint, want je weet toch dat het niet gaat lukken.

De keuze ligt bij jou

Denk je bij een of meerder van bovenstaande punten: ‘Yes, dat ben ik’? Dan lijkt het ons duidelijk dat je vraag beantwoord is, tijd om je levensstijl te veranderen. Pak een kladblok erbij en maak een plan om veranderingen aan te brengen. Voordat je naar buiten sprint en je baan opzegt, willen we je attenderen op het feit dat al het goede komt met de tijd. En dat een goed plan de basis is voor verandering. Joe!

Levensstijl veranderen - MANIFY
Foto: KoolShooters
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…