6 ‘hacks’ die je gelukkiger, sterker en productiever maken

CREDITS: Suits - USA Network

Het leven is druk, we willen van alles en streven naar perfectie. Het is niet makkelijk om altijd maar de top aan te kunnen tikken. Elke uitdaging en hoofdstuk vraagt om nieuwe skills. Een paar simpele tips om hierin te slagen zijn dus van harte welkom.

Tips voor een beter leven

‘Life is really simple, but we insist on making it complicated’

Grote doelen nastreven en behalen is belangrijk. Maar hoe zorg je ervoor dat je altijd ready bent voor de nieuwe hobbels op de weg. Lastige formules, toverspreuken en onmogelijke opgaves gaan hier allesbehalve mee gepaard. Kinderen, werk, sport en toch zien te ontspannen zijn genoeg om voor je kiezen te krijgen. Al die uitdagingen in het leven drijven je al nagenoeg tot het uiterste, dus de wind in je rug krijgen komt als een geschenk. Met de volgende tips maak je het leven een stuk aangenamer om sterker, gelukkiger en productiever met de wind mee te vliegen.

1. Waterrad

Je lichaam bestaat bijna volledig uit vocht. Water dus. De hedendaagse voedselindustrie heeft het voor elkaar gekregen om mensen, en zelfs dieren, te verleiden tot het drinken van andere, smaakvollere drankjes.

Dagenlang frisdrank, siroop of sap drinken maakt je knettergek. Zonder dat je het door hebt natuurlijk. Ook de zero-varianten zitten boordevol met andere zoetstoffen met een dekmantel dat geen ‘suiker’ heet. Wellicht is dit één van de meest eenvoudige tips.  Vervang elk ander drankje met een glas water en ervaar de magie. Een stuk minder suiker in je lichaam en tegelijkertijd tal van onnodige calorieën besparen.

Water drinken
Foto: Noppadon Manadee

2. De Pomodoro-techniek

Shit, verkeerde thema. De klassieke Italiaanse keuken gaat stuk op de pasta Pomodoro, maar dat is iets anders.

De Pomodoro is gebaseerd op het recept: namelijk een tomaat als traditionele keukenwekker. Timers zijn er niet voor niets. De Pomodoro-techniek staat dan ook voor pure productiviteit. Waarom zou je moedeloos als een zombie uren blijven doorbeuken aan een opdracht?

Om een stuk productiever te werk te gaan bewijst deze techniek om blokken van 30 minuten in te bouwen. 25 minuten knallen afgewisseld met een welverdiende beloning van 5 minuten pauze. Dezelfde tijdsbesteding, maar zonder geruis om je heen een stuk productiever. Zo houd je aan het eind van de dag tijd over voor de famous pasta in de keuken, of simpelweg een avondje met de mannen.

3. Be prepared

Een goede voorbereiding is het halve werk. Vraag dat maar aan haast elke chef-kok die je kent. Planning en voorbereiding is hét geheime ingrediënt in de keuken.

Om de volgende ochtend met je slaperige hoofd de dag toch goed te beginnen, is de voorbereiding van de avond ervoor de belangrijkste factor. Druk of rustig, het maakt niet uit hoe je dag eruitziet. Als je weet wat er te wachten staat, wanneer en wat er wordt verwacht, schiet je productiviteit als een paddenstoel uit de grond.

tips, <strong>6 &#8216;hacks&#8217;</strong> die je gelukkiger, sterker en productiever maken
Foto: Tyler Franta

4. Eerlijkheid duurt het langst

Eerlijk zijn, of beter gezegd: de waarheid spreken is essentieel. Hoe zorg je er anders voor dat je als betrouwbaar wordt gezien?

Maar durf jij ook altijd tegen vrouwen de waarheid te spreken? Jezelf als macho voordoen, overdrijven over jezelf of toch nét iets meer in het zonnetje zetten zijn leuke manieren om de aandacht te trekken. Maar wat bereik je er eenmaal in een relatie mee om te liegen? Misschien een dure echtscheiding, maar daar zit niemand op te wachten.

Stop dus met het ontlopen van een mogelijk blauwtje of het achterhouden van informatie om je meisie te beschermen. Kleine kinderen bescherm je, geen volwassen vrouwen. Wanneer je te allen tijde de waarheid spreekt, word je betrouwbaarder en krijg je steeds meer respect voor jezelf. Bovendien krijg je er een stuk betere relatie voor terug en een happy ever after.

5. Less Stress

Overtuigen dat stress niet goed voor je is lijkt overbodig… Maar wist je dat minder stress er zelfs voor zorgt dat je beter tot je recht komt.

Gelukkig zijn daar tips voor. Een gespecialiseerde meditatiecoach heeft dé lifehack tegen stress gevonden. Wanneer de stress, agressie of frustratie naar bovenkomt, adviseert ze voortaan een momentje voor jezelf nemen. Terwijl je wandelt adem je voor twee stappen in, en vervolgens tijdens vier stappen uit. Na zelfs de kortste tijd zul je merken dat stress verdwijnt en de peaceful versie van jezelf naar boven komt drijven.

6. Succes onder de lakens

Om gelukkiger te leven is niets zo belangrijk als een prettig liefdesleven. Wat is er dan een betere combinatie als fitness én de dekens uitdelen? Een specialist nummertje maken beweert dan ook dat de Kegel-fitnessoefening bijdraagt aan de prestaties van jouw de grote jongen. Goed voor je gezondheid, organen én als belangrijkste: een gelukkige jij.

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…