Be like Zlatan: King Ibra geeft legendarische kampioensspeech

CREDITS: Bigstock

Een koning op grassprieten. Een leeuw met voetbalschoenen. En nu ook een sigaardrinkende-champagnespuitende 40-jarige Italiaans kampioen. Zlatan is de naam. Ja, hij werd al een aantal keer kampioen van Italië, maar wat hij nu heeft gefixt staat weer alles te boven. Ondanks dat hij dit jaar maar 23 Serie-A-potjes meedeed weet iedereen hoe belangrijk is geweest. En daar is zijn kampioensspeech hét bewijs weer van.

Zlatan spreekt als Zlatan

De beelden van een sigaarrokende gekke Zweed gingen al viraal, maar nu is er nog een video opgedoken. Een video van Ibra die een speech geeft in de kleedkamer. Het is ongelooflijk lekker om te zien hoe hij zijn teamgenoten toespreekt. Hij legt er zó veel passie in. Iedere manager, baas, collega of teamgenoot kan hier iets van leren. Ongeacht je beroep.

Leren van Zlatan

Eén van de dingen die je al zéker kunt leren: begin je speech met een grap. Zlatan start namelijk met “Guys, stay calm, I’m not about to say goodbye.” Daarmee doelt hij natuurlijk op de altijd weer terugkerende geruchten over zijn voetbalpensioen.

Na zijn grap gaat hij snel over op de orde van de dag. Hij laat weten dat niemand in de spelersgroep geloofde, maar dat ze het tegendeel hebben bewezen. Ook laat hij ook nog even zijn formele kant zien. Hij bedankt ook technisch directeur Maldini, director of football Ricky Massara en CEO Ivan Gazidis.

Dus, mocht je vandaag geen motivatie meer hebben… Dan heb je dat nu weer wel.

Zlatan Ibrahimovic
Foto: Bigstock