Nieuw arty hotspot in Amsterdam: Le Voyage Dans La Lune

CREDITS: Janneke Nooij

Weet je nog? Toen in 1902 de film Le Voyage Dans La Lune uitkwam? Nope? Nee, wij ook niet… Maar deze film was destijds zó vooruitstrevend, dat het anno ’22 een inspiratiebron is gebleken voor een kunsttentoonstelling in Amsterdam. De naam: Le Voyage Dans La Lune.

Le Voyage Dans La Lune

Amsterdam Street Art (ASA) heeft de kleurrijke, rauwe en levendige kunsttentoonstelling tot leven gebracht in art’otel Gallery. Eén van de meest kunstzinnige hotels in Nederland – recht tegenover Ams Centraal – was de enige optie voor deze expositie.

, Nieuw arty hotspot in Amsterdam: <strong>Le Voyage Dans La Lune</strong>
Foto: Janneke Nooij

Eerste short sciencefictionfilm

Oké, een tentoonstelling geïnspireerd op een film uit 1902. How come? Nou,  Le Voyage Dans La Lune was de allereerste short sciencefictionfilm ooit. Het verhaal gaat over een groep mannen die een ruimteschip klaarmaakt voor een maanreis. De kunsttentoonstelling laat de saamhorigheid en het plezier van de mannen zien. Rauw rode gecombineerd met kleur, want de maan is prachtig én mysterieus. Dit staat symbool voor de mysterieuze kant van de maan, zoals de buitenaardse dieren die de groep tegenkomt tijdens de Le Voyage Dans La Lune.

In het kunstassortiment vind je erkende kunstwerken van Nederlandse vrouwelijke én mannelijke kunstenaars, zoals ZEDZ en YorkOne. Namen die je kan kennen van grote events als Burning Man en Wasteland.

, Nieuw arty hotspot in Amsterdam: <strong>Le Voyage Dans La Lune</strong>
Foto: Janneke Nooij

art’otel Amsterdam

Het art’otel Amsterdam is geïnspireerd op kunst, cultuur én gastronomie. Naast de nieuwe tentoonstelling organiseren het hotel en Amsterdam Street Art elke zaterdag een gratis Street Art Walking Tour voor gasten van het hotel onder leiding van een kunstexpert. Daardoor kom je veel geheime, fotogenieke tuinen, steegjes en winkels tegen.

Het mooiste van alles: er komen ook regelrechte kunstwerken op je bord. Het hotel restaurant en bar ARCA is het kindje van de bekroonde Portugese chef-kok Henrique Sá Pessoa. Hier krijg je állerbeste moderne Portugese gerechten met een Aziatische twist voorgeschoteld. Om het af te maken wordt op dit moment een exclusieve cocktail geïnspireerd op de laatste tentoonstelling geschonken.

Locatie: art’otel gallery amsterdam, Prins Hendrikkade 33
De expositie is tot vrijdag 29 juli 2022 dagelijks gratis te bezoeken (11:00 uur – 23:00 uur)

Foto’s: Janneke Nooij

Source:
Janneke Nooij