Breaking: UEFA verplaatst EK naar 2021

De UEFA heeft besloten het EK dat komende zomer plaats zou vinden te verplaatsen naar 2021. Dit heeft de Noorse voetbalbond bevestigd via Twitter. In verband met het uitbreken van het COVD-19 virus. Het besluit is genomen met het oog op de andere competities: die kunnen dan deze zomer worden afgerond.

Kogel door de kerk: UEFA verplaatst EK naar 2021

Vanwege het feit dat de competities nu volledig stilliggen wordt het onmogelijk geacht om het EK deze zomer te houden. Het EK stond gepland voor 12 juni tot en met 12 juli en zou in twaalf steden worden gespeeld. Nederland zou haar wedstrijden gaan spelen in de Amsterdam ArenA.

De Noorse voetbalbond heeft dit nieuws in een tweet bekend gemaakt en zegt dat het EK verplaatst wordt naar 11 juni 2021.

UEFA moet het zelf nog bevestigen

Dat de tweet van de Noorse voetbalbond online staat, betekend niet dat de UEFA het zelf ook naar buiten heeft gebracht. Dat moet nog gaan gebeuren maar het lijkt een kwestie van tijd. Voordat alles echt helemaal officieel is zal de beslissing van de UEFA zal nog moeten worden goedgekeurd door 55 andere landen.

Deze landen kwamen al eerder bij elkaar via een videoconference over de gevolgen van het coronavirus voor de (inter)nationale competities.

EK 2021, Breaking: UEFA verplaatst EK naar 2021

Grote gevolgen voor de competities

De UEFA vindt het extreem belangrijk dat de gewone nationale competities worden afgemaakt. Het is namelijk zo dat de clubs tv-gelden terug moeten betalen als de competitie niet zal worden afgemaakt. Daardoor zouden de clubs in grote financiële problemen kunnen komen.

Dit is de allereerste keer dat een EK wordt verplaatst. In 1942 en 1946 zijn er wel twee WK’s afgelast in verband met de Tweede Wereldoorlog.

Check hieronder een uitzending van Sky Sports met de laatste update: