Spend your money wisely: jouw volgende investering

Zo nu en dan is het héérlijk om geld te laten rollen. Alleen soms vliegt er geld over de toonbank voor iets dat je uiteindelijk niet of nauwelijks gebruikt. En dat is eigenlijk best zonde voor de portemonnee. Wanneer geld rolt, zou dat eigenlijk iets moeten opleveren voor de lange termijn. Daarmee helpen we je een handje. Wat is nou een  investering waar je echt iets aan hebt? En iets aan blijft hebben?

Wat is nu de beste investering?

La casa

Tu casa is als het goed is je favoriete plekje. Hier kan een goede investering op z’n tijd dus zeker geen kwaad. In deze tijd zeker een interessant gegeven, nu je ongeveer duizelig wordt wanneer rekeningen voor gas en energie op de mat vallen. Het isoleren van je huis is daarom een goed idee. Een goed idee voor je portemonnee, ook een goed idee voor moedertje natuur. En dan heb je natuurlijk nog de investering in zonnepanelen of nieuwere en energiezuinigere apparatuur. Je zult even één keer je spaarvarken moeten omkeren. Maar daarna is het een kwestie van geduld, en je spaarvarken is zo weer tonnetje rond!

Je kunt je tuin natuurlijk helemaal volgooien met rommel die je eigenlijk toch niet gaat gebruiken. Maar wees kieskeurig. Investeer liever flink in vier goede upgrades, in plaats van allerlei losse spullen. Denk bijvoorbeeld aan één brute barbecue, met alles erop en eraan. Of een waanzinnige lounge set. Heb je wel eens nagedacht over kunstgras? Hier doe je even één keer een goede investering, maar dan heb je wel wat. Nooit meer gras maaien. Dat wil je toch! Ook blijft je gras mooi, ondanks omstandigheden als seizoen of weer.

Interieur
Foto: Bigstock

De liefde in je leven

Je bent zelf al even voorbij gekomen, nu gaat het even om de ander. Die ander. In je leven. De boodschap is natuurlijk vanaf het begin, dat als je wat te besteden hebt, je dat goed moet doen. En hoe doe je dat beter dan de dame in je leven eens flink in het zonnetje zetten? Haar zomaar uit het niets verrassen, is zeker een investering waar je op de lange termijn profijt van hebt. Andersom zou hetzelfde gelden. In deze context vinden wij het leukst, om haar te verrassen met een herinnering. Samen op reis bijvoorbeeld. Of gewoon samen een dagje op pad.

Investering in jezelf: ook altijd goed!

In jezelf zo nu en dan een investering doen, is natuurlijk ook niet onbelangrijk. En dan hebben we het even niet over tijd voor jezelf nemen of op retraite of zoiets. Wat we bedoelen is: (zelf)kennis vergaren, ervaringen opdoen en nieuwe skills leren. Hoe meer je hiervan hebt, hoe meer je naar je hand kunt zetten. Pak bijvoorbeeld eens je backpack en ga alleen op pad. Van een andere cultuur kun je heel veel opsteken, ook leer je zelfredzaam zijn. Of ga op cursus, en leer over iets waar je nog niet veel vanaf weet. Een nieuwe taal bijvoorbeeld. Zo’n reis of cursus kan ook even een centje kosten, maar je hebt er nog lang profijt van!

investering, <strong>Spend your money wisely:</strong> jouw volgende investering
Foto: Dylan Gillis

Fashion

Ook op dit gebied kun je heel veel kanten uit. Je kledingkast kun je zo vol proppen als je wilt. Maar bedenk je wel dat er maar zeven dagen in een week zitten. Dus als je veertig outfits hebt, wordt de afwisseling misschien te groot. Investeer liever in zo’n acht of negen outfits die ook echt fire zijn. Sneakers van hoge kwaliteit zijn ook altijd een top idee. In plaats van sneakers die je na drie maanden weer in de prullenbak kunt gooien. Ook een tof horloge is een mooie investering.

Goed, je hebt het idee ondertussen wel door. De volgende keer dat je eens flink gaat spenden, raden wij je aan om twee keer na te denken voor je een investering doet. Heb je er echt iets aan?

Op reis

Hé, deze hebben we al gehoord. De reis zelf is eigenlijk al een investering. In jezelf. Maar welke investeringen doe je dan weer om je reis te optimaliseren? Denk bijvoorbeeld aan de juiste gear. Investeer in een goede backpack, die je jaren kunt blijven gebruiken. Ook zaken als een sterke powerbank of een goede GoPro komen altijd goed van pas op je reis.

investering, <strong>Spend your money wisely:</strong> jouw volgende investering
Foto: Nils Nedel