Jordan Belfort spreekt: dit zegt de echte ‘Wolf’ over WallStreetBets

CREDITS: Lloyd Blunk | Unsplash

Elke man heeft wel eens gedroomd van rijk worden. Zo rijk, dat je simpelweg niet meer weet wat je met geld moet doen. Een beetje à la Wolf of Wall Street. De acties van Jordan Belfort waren niet allemaal legal, maar hij verdiende er bakken met geld mee. In de aandelenwereld is het vaak geen zuivere koffie. Dat weet hij maar al te goed.

De echte Wolf of Wall Street over WallStreetBets

Jordan Belfort was dé inspiratiebron voor een van de tofste films ooit. Het gelijknamige personage wordt gespeeld door iemand waar we allemaal fan van zijn: Leonardo di Caprio. Het personage en de real life Jordan Belfort zijn identiek, iedereen kent het verhaal.

Jordan Belfort
Foto: Austin Distel

Belfort en zijn penny stocks

Belfort verdiende ongelooflijk veel geld door een aandelenbedrijf in penny stocks: aandelen met een zeer lage waarde die door zeer fraaie praatjes worden verkocht. Het bleef niet bij fraaie praatjes, maar het ging al snel over op agressieve methoden. Het leidde zelfs tot het het manipuleren van de beurskoersen. Dan wil je wel heel graag geld verdienen. Het leverde hem daarentegen wel een forse 100 miljoen op.

Een spannende manier om veel dollars binnen te harken. Er zit alleen wel een addertje onder het gras. Je krijgt hiervoor vier jaar gevangenisstraf en moet het gehele bedrag terugbetalen. Dat is een flinke prijs voor een leuke tijd waar je niks aan over houdt.

WallStreetBets

De pagina WallStreetBets is veelbesproken. Het is een Reddit pagina waar informatie en tips worden gedeeld over beleggen. Klinkt handig, toch? Niet iedereen is het daar mee eens. Het lekken van inside info of koersmanipulatie ligt namelijk op de loer en is zwaar strafbaar.

WallStreetBets is populair onder geldschieters en de pagina heeft ongeveer 2,3 miljoen leden. Sommigen zeggen dat deze pagina ervoor heeft gezorgd dat bijvoorbeeld de koers van Tesla ontzettend hard is gestegen. Het wordt in ieder geval goed in de gaten gehouden door de Amerikaanse toezichthouder, de SEC. Als je die op je dak hebt, dan is er stront aan de knikker.

Jordan Belfort
Foto: Chris Liverani

Dit zegt Jordan Belfort over de pagina

Jordan Belfort heeft zich uitgesproken over WallStreetBets tegen CNN. Volgens Belfort is de pagina niet geheel legaal, maar is het ontzettend lastig om dit te bewijzen. Het probleem is namelijk dat het een soort loose collision is. De leden van de groep houden dus wel vast aan elkaar, maar ze spannen niet samen.

WallStreetBets staat onlangs weer in de schijnwerpers door de koersstijging van GameStop. Sinds 2013 is die koers met 95% gedaald, alleen stijgt de koers ineens weer. Dat roept enig argwaan op. Belfort waarschuwt kleine beleggers. Hij zegt dat het platform zich moet bezighouden met ondergewaardeerde aandelen in plaats van slechte aandelen.

“It’s truly a modified pump and dump because, at the end of the day, it will most certainly go back down because it’s not trading on any rational, fundamental value.” zegt Belfort. Daarnaast zegt de levende geldlegende dat als de markt stijgt, GameStop stijgt. Daardoor zal het moeilijker worden the next step te maken. Dit is simpelweg het geval omdat aandelen niet duurzaam zijn: ‘‘So, at a certain point, someone has to be crossing out the people who are selling and moving on to the next one.”

Het begint dus een beetje te lijken op The Wolf of Wall Street, maar dan in het echt. Mocht je dus houden van je centjes verdienen op een spannende manier, zoals in de film, dan is dit je kans.

Gelukkig is dit wel een tikkeltje legaler, maar of je je hierin wil mengen moet je zelf beslissen. Er zijn ook genoeg andere manieren om veel geld te verdienen. Deze brengen géén torenhoge boete en een gevangenisstraf met zich mee, dat scheelt weer. Alleen dan mis je de kans dat er een film over je gemaakt wordt. Hier is de eindbaas Belfort zelf bij de première van The Wolf of Wall Street:

Jordan Belfort, Jordan Belfort spreekt: dit zegt de echte ‘Wolf’ over WallStreetBets
Foto: Bigstock
LEES OOK
MANIFY Gift Guide: Father’s Day
Ja, ja. De dag waarop je jouw ouweheer in het zonnetje gaat zetten, komt er weer aan. En dan hebben we het natuurlijk over Vaderdag. Wat heeft-ie…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…