Terugblikken op unieke Soundclash en in gesprek met Jonna Fraser over zijn toekomst

Afgelopen week stonden hitschrijvers Jonna Fraser en Kevin tegenover elkaar in een kolkende Gashouder voor de Red Bull Soundclash van 2023.

Het evenement werd uiteindelijk een waar eerbetoon aan muzikale creativiteit en een feest voor liefhebbers van artistieke diepgang. Na afloop gingen wij ook nog even om de tafel met de winnaar van de Sound Clash 2023.

Vier rondes, ÉÉn winnaar

Die winnaar werd bepaald op basis van het geluid van de 2500 enthousiaste bezoekers waarmee de Gashouder uiteindelijk uitverkocht was. Het publiek moest aan de hand van vier unieke rondes, bestaande uit The Cover, The Take Over, The Remake en The Wild Card, zo hard mogelijk juichen voor de artiest waarvan zij vonden dat-ie de overwinning verdiende. En reken er maar op dat het publiek de decibelmeter even overuren heeft laten draaien.

Jonna Fraser, Terugblikken op unieke Soundclash en in gesprek met <strong>Jonna Fraser</strong> over zijn toekomst

In gesprek met Jonna Fraser over de strijd en zijn toekomstplannen

Niet heel gek ook, gezien Jonna Fraser en Kevin tijdens de eerst ‘Take Over‘ ronde gelijk al een hele bijzondere interpretatie van ‘Slapeloze Nachten‘ lieten horen. Een grote verrassing voor het publiek, omdat The Opposites zelf ook even langs kwamen om de performance helemaal compleet te maken. Tijdens de ‘Take Over‘ namen de muzikale meesterbreinen een liedje van elkaar over, terwijl de boys gedurende’The Remake‘ hun eigen nummers opnieuw hebben uitgevonden. Jonna stak zijn hit ‘Laat Niet Los‘ in een compleet nieuw jas met een opvallende 80’s touch, terwijl Kevin opeens 2-step en bachata-elementen aan ‘De Leven‘ en ‘Praat met Mij‘ toevoegde.

In de laatste ronde ging het al helemaal los, met Yade Lauren en Lil Kleine als Wildcards aan de kant van Kevin. Jonna Fraser had op zijn buurt weer KM, Dopebwoy en Frenna uitgenodigd om Amsterdam nog een stukje heter te maken. Dat lukte Jonna aardig, gezien de decibelmeter uiteindelijk in het voordeel uitviel van de veelzijdige artiest. Wij gingen na afloop van het evenement nog even met hem in gesprek om even terug te blikken op de strijd en zijn plannen voor de toekomst.

Jonna Fraser, Terugblikken op unieke Soundclash en in gesprek met <strong>Jonna Fraser</strong> over zijn toekomst

Allereerst, van harte gefeliciteerd nog met je overwinning in de Sound Clash! Het was een prachtige strijd. Vond je de overwinning terecht?

Ja, het was zeker een mooie strijd waarin de temperaturen hoog opliepen, en uiteindelijk hebben wij de overwinning binnen gesleept. Dit was absoluut verdiend!

Je hebt enkele indrukwekkende Wild Cards ingezet en een grote band meegebracht. Namen als The Opposites en Frenna kwamen voorbij en de wisselwerking met je band was ook on point. Hoe voelde het om het podium te delen met iedereen?

Het was vooral leuk om het podium te delen met mensen waarmee ik al vaak heb samengewerkt. Vorig jaar stonden we al twee keer in AFAS met dezelfde groep, dus we zijn goed op elkaar ingespeeld, wat zich vertaalde in een overwinning.

Je hebt nu wat nieuwe elementen laten horen die we normaal gesproken minder van je gewend zijn. Wat heb je geleerd van dit project?

Mijn set was inderdaad niet voor de hand liggend, maar ik heb wél een echte Jonna Fraser-performance neergezet, als je begrijpt wat ik bedoel. Om dit te bereiken en mogelijk zelfs te overtreffen, heb ik mezelf goed voorbereid. Hoewel ik al heb geleerd hoe belangrijk dit is, blijft het een uitdaging. Ook heb ik opnieuw geleerd mijn tegenstander nooit te onderschatten; bereid je voor op het ergste. Rust is van groot belang, maar ook een goede voorbereiding, het juiste team en inspiratie.

Jonna Fraser, Terugblikken op unieke Soundclash en in gesprek met <strong>Jonna Fraser</strong> over zijn toekomst

We hoorden enkele woordenwisselingen onderling, op een gebroederlijke manier. Voelde het meer als een strijd of een samenwerking, en hoe heb je dat ervaren?

Eerlijk gezegd was ik zo gefocust op.. Ja, winnen. Dus ik heb er niet heel veel van gehoord. Het was een ontzettend leuke strijd, maar het voelde ook echt als een strijd, zoals het bedoeld was. Kevin heeft nu zijn nieuwe album “Wonderland” uit, met daarop de track “Frontline” die we samen hebben gemaakt, en dat voelt weer echt als een samenwerking.

Heb je plannen om enkele van de nummers die je voor de Sound Clash hebt gemaakt, op muziekplatformen uit te brengen?

In eerste instantie staat dat niet op mijn planning, hoewel ik op social media zie dat sommige mensen bepaalde edits graag zouden willen horen, zet dit mij zeker aan het denken. Maar voor nu is dat nog niet aan de orde.

Jammer man. Maar, kunnen we de komende tijd nog wel andere verrassingen van jou verwachten?

Zeker weten. 2024 Ziggo Dome, Ziggo Dome 2024! Ik ga nog geen datum onthullen, maar noteer het alvast. We gaan het nog grootser aanpakken.

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…