Dit is waarom iedere man beter moet worden in dansen

CREDITS: Pixabay

De één blijft liever de hele avond aan zijn stamtafel zitten, terwijl de ander het al op zijn heupen krijgt als het nummer ‘Con Te Partirò’ van Andrea Bocelli wordt gedraaid. De verschillen in vriendengroepen zijn levensgroot. Maar hoe komt dat? Waarschijnlijk is het een stukje onzekerheid. Je wil jezelf goed voelen en leven alsof het je laatste dag is, dansen kan daar aan bijdragen. Het fenomeen – en met name salsa dansen – is niet alleen goed voor je, het is ook een echte vrouwenmagneet.

Waarom dansen goed is voor een man

Ten eerste is dansen natuurlijk gezond, want je bent continu in beweging. Ten tweede maakt dansen je gelukkig, vooral als je het samen doet met iemand waar je gek op bent. Met dansen maak je namelijk het beroemde stofje endorfine aan.

Goed dansen helpt je niet alleen om een prachtige dame aan de haak te slaan. Dansen kan er ook voor zorgen om een extra goede band te krijgen. Dit komt deels door samen te dansen. Wanneer je samen danst voel je elkaar aan en neem je elkaars handelingen over. Door elkaars handelingen over te nemen ontstaat er dus een groeiende vorm van affectie naar elkaar.

Dansen roept warme – of koude – gevoelens op bij een mens. Zonder dat we zweverig willen overkomen: dansen kan voor iemand een verlengstuk van zijn/haar persoonlijkheid zijn. Het ligt natuurlijk een beetje aan de situatie hoe iemand zich voelt, de Tango kan bijvoorbeeld wat meer intens zijn dan een potje breakdance één tegen één.

Dansen
Foto: Pixabay

Indruk van een goede danser

Je hebt vast wel eens een absolute Shrek voorbij zien lopen in de stad met een ware schoonheid aan zijn hand. Vrouwen blijken een mannelijke danser extra aantrekkelijk te vinden. Je zou denken hoezo dan? Komt dit alleen door zijn moves? Nou nee, naast de prachtige bewegingen heeft de vrouw een natuurlijk instinct waardoor zij een onbewust oordeel over mannen heeft.

Een vrouw die een man ziet die goed kan dansen ziet de man als gezond en vruchtbaar. Hij zal de absolute schoonheid van dansen laten zien door de dansvloer te begeleiden, haar te laten vliegen en natuurlijk goed te laten zweten. Hierdoor vindt een vrouw een goed dansende man vaak veel aantrekkelijker.

Symmetrische dansers

Vrouwen blijken mannelijke dansers aantrekkelijk te vinden die symmetrisch dansen. Dit komt doordat de vrouw het gevoel heeft dat de man meer coördinatie heeft. Zwaai dus tijdens een avond uit niet met je armen ongecontroleerd in de lucht. Als je tenminste met een dame naar huis wil, anders moet je zo gek doen als je wil.

Een man die een vrouw op de dansvloer laat genieten is alleen nog maar het topje van de ijsberg. Onderzoekers van University of Sydney hebben onderzoek gedaan naar de relatie tussen dansen en seks. Dansers komen sneller, vaker en bevredigender aan hun seksuele trekken.

Met dansen bouw je spanning op als je dichtbij elkaar beweegt, maar je kunt elkaar natuurlijk niet op de dansvloer uit elkaar trekken. Als je die spanning dan nog even kan bewaren voor ‘s avonds in bed wordt de seks alleen maar beter. Laat daar maar eens zien wie het ritme gaat bepalen.

Salsa Dansen
Foto: Tim Gouw

Romantischer kan niet: salsa dansen

Als we het over pure romantiek en dansen hebben, dan bedoelen we natuurlijk salsa dansen. Het zorgt voor een romantisch moment, terwijl het ook nog eens extreem goed voor je gezondheid is. Tijdens het salsa dansen ben je eigenlijk met een full-body workout bezig. Je traint alle core-groepen: de buikspieren, je heupen en je benen. Daarnaast is dit een veel betere manier om vet te verbranden dan 80 trappen op en af lopen.

Salsa dansen is ook één van de meest sexy soorten dans die er bestaat. Tijdens salsa dansen is het publiekelijk te zien dat het een sensuele dans is waar veel emotie bij verbonden is. Verder zorgt de dans ervoor dat je meer zelfvertrouwen opbouwt. Iedereen met een beetje ritme heeft voor je het weet salsa moves. En dan ben jij die guy waar iedereen jaloers op is…