Zo heb je goede seks op iedere leeftijd

CREDITS: We-Vibe WOW Tech | Unsplash

Seks. Het is één van de fijne dingen in het leven. Of het nu je onenightstand, scharrel of je vriendin is: een hete sekspartij maakt ons leven beter. Het is een wondermiddel tegen stress, en voor een goede weerstand. Er zijn oneindig veel soorten seks. Het vluggertje, goedmaakseks, break-up seks, ochtendseks, avondseks, ruwe seks, vanilleseks, stomende seks, solo seks, orale seks enz. enz.  Er is voor elk wat wils. En dat moet ook wel, want we gaan heel ons leven deze sport uitoefenen.

Zo zorg je voor goede seks op elke leeftijd

Helaas duurt de ‘kleren-van-elkaars-lijf-scheurenseks’ zelden héél lang. Het is dus belangrijk om hieraan te blijven werken. Naarmate je ouder wordt verandert je levensstijl en je behoeften. Dit komt door life events zoals je studie, carrière, huwelijk, kinderen, echtscheiding of andere mijlpalen. Wij gaan je helpen om op elke leeftijd je seksleven next level te houden.

migraine
Foto: Bigstock

20 – 30 jaar

De kans is groot dat je tijdens dit decennium als een Duracelkonijn kan blijven gaan. Je gaat ontdekken wat je lekker vindt en wat niet. Dit is dé tijd dat je ongegeneerd de ene na de andere onenightstand mág hebben. Of misschien is dit juist de tijd dat je jouw eerste serieuze relatie hebt. Je seksuele tevredenheid bereikt zijn hoogtepunt in het midden van de jaren twintig. Druk je needs uit en zorg ervoor dat de daad veilig blijft.

30 – 40 jaar

Dit is het ultieme decennium als het gaat om seks, want het seksuele hoogtepunt van mannen is als ze in de dertig zijn. En de beste manier om hier het langst van te genieten is een gezonde levensstijl. Het is dé tijd om je sportsessies intenser te maken zodat je jouw uithoudingsvermogen en kracht omhoog krikt. Gezond eten is daarbij key, met als hoofdreden dat later in dit decennium je testosteronniveau afneemt.

In deze tijd is het ook tijd om te experimenten. BDSM, een rollenspel of een trio zijn slechts enkele dingen die je kan proberen. Of jaag je jouw stoute dromen achterna, en probeer je bondage uit?

seks
Foto: Bigstock

40 – 50 jaar

Dat je seksleven in deze leeftijdscategorie instort is bullshit. Je seksleven gaande houden is makkelijker dan je denkt. Alleen je moet er wel iets voor doen. Dit doe je door seks een prioriteit voor jou en partner. En nee, hiermee bedoelen we niet dat je een datum en tijd moet afspreken voor je vrijpartij. Je kan juist plannen op een spontane manier. Klinkt tegenstrijdig, is het niet. Boek een hotelnacht, maak een seksbucketlist of stuur pikante appjes naar elkaar.

Het gaat vooral om de extra moeite die je voor elkaar doet. Je vrouw wordt blij van een goede massage of een romantische avond in je favoriete restaurant. Ook kan je jouw acteerskills testen door een rollenspel te doen. Je kan dat laatste overigens classy houden door bijvoorbeeld jullie eerste ontmoeting na te spelen. Gegarandeerd dat de vonken weer oplaaien, want die mooie momenten worden gekoesterd. *Zwijmel*

Couple sharing romantic sunset dinner on the beach- seks
Foto: Bigstock

50+

Boven de 50 zal de beste man daaronder waarschijnlijk minder snel omhooggaan. Dat gegeven betekent niet dat de seks minder zal zijn. Dit decennium draait om voorspel, voorspel en nog meer voorspel. Ook zijn standjes als de missionaris en doggy ideaal om je uithoudingsvermogen te verhogen.

Oudere stellen kunnen nogal de neiging hebben om seks te vervangen door elkaar een beetje plagen. Dit is een goede manier om je seksuele contact te houden met je partner ondanks het lagere libido. En werkt het lichaam minder mee? Dan mag je gerust een therapeut of huisarts benaderen, want die hebben genoeg hulpmiddelen om je jonge god weer naar boven te halen.

seks-50
Foto: Stéphane Delval
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…