Zo kan je als man felle kleuren dragen

De een voelt zich met een outfit in felle kleuren als een vis in het water, de ander voelt zich net een clown. Het is iets dat je moet kunnen en durven. Mocht jij nog niet helemaal op dat punt zijn, dan zijn wij er hier om jou te helpen. Dit is hoe jij als man ook felle kleuren kunt dragen.

Zo draag je felle kleuren

In het straatbeeld van nu zijn felle kleuren niet meer weg te denken. Maar, you either hate it or you love it. Óf je houdt ervan maar bent er nog niet helemaal uit hoe je ze draagt. Daarom zijn de tips van vandaag speciaal voor jou: zo draag je felle kleuren.

felle kleuren
Foto: Mariya Georgieva

Begin rustig

Ieder begin is natuurlijk spannend. Geef jezelf daarom de kans om aan de felle kleuren te wennen. Een outfit met vijf verschillende kleuren is meteen zo’n groot verschil. We beginnen daarom rustig. Doe één gekleurd kledingstuk aan en combineer deze met iets neutraals. Dit kan je normale jeans, een wit overhemd of bijvoorbeeld een zwart T-shirt zijn. Later kun je het langzamerhand zo gek maken als je zelf wil.

Balans

Een goede balans in een outfit is belangrijk. Prima wanneer je jezelf in een knalrood pak wilt hijsen, maar kies daarbij dan wel voor bijvoorbeeld een wit overhemd. Zo behoud je toch de balans in de outfit en loop je er niet als een wandelende regenboog bij.

Kleur kan je goed toepassen in je streetwear outfit. Je mag jezelf namelijk laten zien. Technische outdoor-jassen zijn inmiddels een religie worden in de modewereld. Deze jassen zijn comfy, maar toch ontzettend stijlvol. Als je het ook nog combineert met kleur ben je helemaal on point. Daar is deze Himalayan Parka van The North Face hét voorbeeld van.

Felle kleuren, Zo kan je als man felle kleuren dragen

Andere kleuren

Wanneer je allerlei felle kleuren met elkaar combineert, krijg je al gauw dat clownsgevoel. Probeer daarom eens net andere tinten van dezelfde kleuren te pakken om het minder opvallend, maar toch kleurrijk te krijgen. Kleuren waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld okergeel, lichtblauw of donkergroen.

Felle accessoires

De kledingitems van je outfit hoeven natuurlijk niet de enige dingen te zijn die felle kleuren bevatten. Denk daarom ook eens aan de accessoires. Een horlogebandje, stropdas of strik of bijvoorbeeld een beanie of tas mogen tegenwoordig ook in een flitsende kleur. Hiermee fleur je je neurtrale outfit weer op én loop je er toch stijlvol bij.

Prints

Een andere optie is om voor kleding met prints te kiezen. Wanneer je een basic item met bijvoorbeeld een fel gekleurde streep of ander printje draagt, krijg je meer kleur in je outfit. Het geheel lijkt daarentegen dan niet te druk, maar ook niet te saai. Win-win!

felle kleuren
Foto: Bigstock

Schoenen

Stap met het goede been uit bed en trek je kleurrijke schoeisel uit de kast. Schoenen mogen namelijk best opvallen en afsteken. Toch nog een beetje heftig? Kies kan voor een kleur schoenen die matcht met een kledingstuk in dezelfde tint. Tadaa, meer kleur en tóch een goede outfit.

Geen regels

Zoals Alexander McQueen ooit zei, “it’s a new era in fashion – there are no rules”. Onthoud dus dat jij je eigen regels bepaalt. Doe wat jij mooi vindt en waar jij je goed bij voelt. Zin in een kanariegeel shirt met een pimpelpaarse broek? Go for it!

felle kleuren
Foto: Bigstock
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…