’s Werelds hoogste klimtoren staat gewoon in Nederland

CREDITS: Screenshot EXCALIBUR the largest free standing climbing wall 4K | Auke Boskma

We hebben zo nu en dan grote praatjes. Als we eenmaal een paar biertjes achter onze kiezen hebben durven we eigenlijk álles wel. Alleen het blijft meestal bij grootspraak. Oké oké, er zijn ook veel mensen die wel alles durven, maar dat zijn er niet veel.

Daarom zijn we er ook zeker van dat veel mannen ‘kriebels’ krijgen van deze klimtoren. De Excalibur is de hoogste vrijstaande klimtoren ter wereld. En het luchtige architecturale meesterstuk staat gewoon in Groningen.

Excalibur: Nederland op eenzame hoogte

In totaal klim je 37 meter richting de hemel. Sommigen zijn zo gek om het zonder ’touw’ te doen, maar daarvoor hoef je ons niet bellen. We zijn al blij als we de top zouden bereiken. Mafkezen.

Naast dat de hoogte iets speciaals is, beschikt de Excalibur over een 36-feet curve. Dit geeft de toren een hele toffe look, maar daardoor kunnen klimmers ook oefenen op de overhang. Zo’n overhang vind je normaal ook op de ‘echte’ piek.

Een deel van de toren mag alleen beklommen worden door ervaren klimmers. Logisch, want man; dit is niet zomaar even de wand van de plaatselijke klimvereniging De Cocon. Dit is andere koek. En daar is dit filmpje het bewijs van;