Easy checklist: 5 tips om er morgen beter uit te zien

We zijn het eens met uitspraken als ‘Schoonheid zit van binnen’ en ‘Je bent mooi zoals je bent’. Dat klopt gewoon als een bus, dus tegen die stroom kunnen we niet oproeien.

Máár: we willen vaak wel het beste paard van stal zijn. Dat kun je doen door te accepteren wie je bent, en vanuit dat perspectief álles uit jezelf halen. Dat is een mooie gedachte, toch?

Tips om er morgen al beter uit te zien

Juist. Dat vinden wij van wel. Daarom hebben we een aantal easy tips voor je op rij gezet. Tips die je vandaag kan uitvoeren om er morgen beter uit te zien. Goh, dat we daar niet eerder mee zijn gekomen. Thanks us later!

, <strong>Easy checklist:</strong> 5 tips om er morgen beter uit te zien
Foto: Bigstock

Kleren maken de man

Je hoeft echt niet in één klap heel je stijl om te gooien. Alleen met een paar simpele aanpassingen kun je al beter voor de dag komen. Vaak gaat dat hand in hand met hoe zelfverzekerd je overkomt. Draag je al voor jouw gevoel te lang een (saaie) bril? Probeer dan eens lenzen. Vind je casual nog steeds wel tof, maar wordt het een beetje eentonig? Ga voor streetwear. 

Vrouwen gaan goed op een man met gevoel voor stijl, wij helpen je om die man te worden. Een aantal basistips:

 • Neutrale kleuren: op een simpele manier stijlvol voor de dag komen, beter gaat het niet worden. Het neutrale kleurenpalet bestaat uit: wit, zwart, donkerblauw, olijfgroen, grijs, beige en bruin. De kracht van deze kleuren is dat je ze makkelijk met elkaar kan combineren. Haal ze vandaag in huis om er morgen beter uit te zien.
 • Fit: kleding moet perfect passen. En dat geldt niet alleen van voor je maatpak. Het gaat ook om outfits die je draagt als je op stap gaat of als je op zondagmiddag met vrienden naar het park gaat. Dus breng vandaag nog een te groot item nog naar de klerenmaker.
 • Schoenen: legendes zeggen dat sommige vrouwen eerst naar de schoenen kijken en daarna pas naar je ogen. Nou, wij geloven de legendes op hun blauwe ogen. Het is tijd voor een paar nette dress shoes. Schoenen met de halve kroeginhoud aan de buitenkant is passé.
 • Wit overhemd: er is één item dat het altijd goed doet en dat is het klassieke witte overhemd. Niets meer, niets minder en elke dag te koop.
 • Finishing touch: we gaven het al eerder aan: vrouwen letten op de details. Je outfit is pas compleet met één of twee klassieke accessoires. Een tijdloze zonnebril of een esthetisch horloge maakt je outfit een aantal klassen beter.
 • Rollin’: een eeuwenoude truc die blijft werken: je mouwen oprollen. Vrouwen vinden de combinatie van nette kleding met sportiviteit erg charmant. Je geeft haar het signaal dat je (letterlijk) graag je handen uit de mouwen steekt.
, <strong>Easy checklist:</strong> 5 tips om er morgen beter uit te zien
Foto: Bigstock

Gentleman-acties

Hoffelijkheid is niet verleden tijd. De uitwerkingen ervan veranderen door de jaren heen misschien, maar het concept blijft altijd relevant. Een kleine moeite, veel impact. Dáár draait het om bij een gentleman. We zetten een aantal simpele acties voor je op een rijtje:

 • De deur openhouden
 • Haar stoel aanschuiven
 • Een jas aanbieden als het koud is
 • Goede manieren aan tafel
 • Een kleine verrassing

Uiterlijke verzorging

Het klinkt een stuk simpeler dan het in de praktijk soms lijkt: schone nagels, een verzorgd baardje, gepoetste tandjes (nee toch?!) en een aangename geur. Tóch hoeft het niet heel veel moeite te kosten en juist deze details vallen direct op. Daarnaast is het belangrijk dat je gewoon fatsoenlijk je kapsel in de wax zet en dat kleding een verlengstuk wordt van je persoonlijkheid. Op die manier wordt uiterlijke verzorging eigenlijk een soort positief marketinginstrument van jou.

Het kan soms erg smaakgevoelig zijn, maar het belangrijkste is dat het verzorgd is én dat je je er zelf heel prettig in voelt. Dit zul morgen meteen uitstralen.

baardolie
Foto: Bigstock

Niet te blij zijn

We sluiten het lijstje af met een ding om juist niet te doen: overdreven blij zijn. Kijk, blijdschap is natuurlijk niet verkeerd. Dat zou héél raar zijn, maar overal het algemeen wordt niemand heel warm (lees: geil) van mannen die constant glimlachen, rondhuppelen en hard roepen. Voor mannen kan het een vorm van verdediging zijn, aardig gevonden willen worden. Bij vrouwen kan dit overkomen als onzeker, wat niet aantrekkelijk is. Daarentegen vinden vrouwen trots bij mannen weer wél heel aantrekkelijk. Lach wanneer je daadwerkelijk iets grappig vindt en niet om alleen maar vriendelijk over te komen.

Oogcontact maken

Het is géén hele makkelijke, maar het werkt écht in je voordeel: oogcontact. Sommigen doen het constant, anderen durven het totaal niet. Eens een lastig fenomeen, altijd een lastig fenomeen. In dit artikel beschrijven we hoe oogcontact jouw aantrekkingskracht kan verhogen. Voor nu leggen we het uit in een notendop:

 • Emoties tonen: oogcontact the key is voor vertrouwen, aantrekkelijkheid en sympathie. Door angst, boosheid, geluk en blijheid krijg je grotere pupillen. Grote pupillen worden onbewust aantrekkelijker gevonden, omdat je dan emoties toont.
 • Vertrouwen: oogcontact wekt wederzijds vertrouwen op. Als je iemand recht in de ogen aan durft te kijken zien veel mensen dit als een goed teken – je vertrouwt elkaar en bent niet bang iemand recht aan te kijken.
 • Spiegelen: wanneer mensen met elkaar praten en elkaar recht in de ogen aankijken, dan kunnen de pupillen dezelfde grootte aannemen. Tenminste als jullie elkaar aardig vinden. En je weet; spiegelen werkt áltijd.
margot robbie
Foto: Screenshot Wolf of Wall Street