Onderzoek wijst uit: drank maakt je aantrekkelijker!

CREDITS: Unsplash | Hayes Potter

Goed nieuws mannen! Je wordt knapper als je een drankje achter de kiezen hebt. Verschillende studies toonden namelijk aan dat vrouwen ons aantrekkelijker gaan vinden als we een paar biertjes op hebben. Klinkt op zich logisch, vrouwen worden ook altijd knapper als je zelf dronken bent.

Na het drinken van een lekker drankje voel je jezelf net wat losser en relaxter. Je praat gemakkelijker en je maakt je minder snel druk. Toch is dit niet de reden dat we aantrekkelijker zijn na een paar biertjes. Onderzoekers aan de Universiteit van Bristol tonen namelijk aan dat het alles te maken heeft met zogenaamde ‘vaatverwijding’.

Dit betekent dat de bloedvaten in je gezicht zich verwijden en ontspannen. Je bloeddruk neemt af en je bloed kan gemakkelijker door je lichaam stromen. Een andere direct gevolg van vaatverwijding is de uitdrukking die we op ons gezicht hebben. Na een paar drankjes lijkt het namelijk alsof we lichtelijk blozen en spontaan gaan glimlachen.

Verder krijgen we een wat rode gloed op ons gezicht wat zorgt voor een lekker warme uitstraling. Vrouwen beschouwen deze uitstraling vaak als gezonder, wat ook weer zorgt voor meer aantrekking. Want wie wil er nou niet van nature een gezonde partner. Een dikke win-win-situatie dus!

drank aantrekkelijker
Foto: Marcus Wallis

We hoeven je niet te vertellen dat als je kwijlend over een barkruk heen hangt, het effect van verwijding wegebt. Je moet wel aanspreekbaar blijven. Het heeft het meeste effect na ongeveer twee biertjes. Dit is ook afhankelijk van je formaat en hoe regelmatig je alcohol drinkt. Je drinkt dus niet alleen met mate om een kater te voorkomen. Het zorgt er ook voor dat je beter scoort bij de vrouwen.

Daarbij komt ook nog dat een andere studie laatst ook al bewees dat bier goed is om af te vallen!