Warner Bros dropt documentaire over legendarische Batmobile

The Batmobile. De auto van Batman is door de jaren heen legendarisch geworden. Warner Bros heeft een documentaire gedropt over het iconische verhaal achter de filmauto. Het is een voorproefje op de nieuwe The Batman film.

The Batmobile documentaire

The Batmobile bestaat al sinds 1941 en de auto heeft door de jaren heen vele gedaantes aangenomen. In de beginjaren begon het nog met een onschuldige Cadillac Series 75 Convertible. Maar in de jaren hierna werden de creaties steeds uitbundiger. Vol met gadgets en technologische snufjes zoals het Bat-signaal. In de documentaire beginnen ze het verhaal met de vele strips die zijn uitgebracht. Daarna bouwen ze het verhaal verder op naar de tv-serie en de big-budget films.

batmobile

Iconisch voertuig

De ontwerpers, regisseurs en producenten delen hun ervaringen in de docu. Alle mensen vertellen waarom zij denken dat de Batmobile zo’n iconisch voertuig is geworden. Ook worden de verschillende keuzes besproken die er gedurende de bouw zijn gemaakt. Het mooie aan documentaires is dat er veel anekdotes naar buiten komen. Zo was het bouwteam van regisseur Tim Burton vergeten om deuren in The Batmobile te plaatsen. Daarom is er bovenop de auto een soort schuifdak geplaatst waardoor Micheal Keaton kon uitstappen.

Nieuwe Batman film

In de beelden die zijn vrijgegeven van de nieuwe Batman film met Robert Pattinson zagen we een Batmobile met een old school vibe. Het lijkt erop dat hij is geïnspireerd op een Dodge Challenger of een Plymouth Barracuda. Check dit artikel over de Batmobile van de nieuwe Batman film.