De raarste Death Row-maaltijden

De laatste halte voor je dood. Oftewel: Death Row.

Het enige uitzicht dat je dan nog hebt voordat je de stoel in moet, is het uitzicht op een lekkere maaltijd.

De meest aparte Death Row verzoeken

Wanneer je tot de dood bent vervolgd, krijg je wegens religieuze overtuigingen namelijk nog altijd een ‘Last Supper‘. Behalve in Texas, waar ze na het verzoek van Lawrence Russel Brewer in 2011 wel uitgekeken waren op al dat extra werk in de keuken. Elke andere staat gunt de veroordeelden nog altijd een laatste maaltijd, die ze helemaal zelf mogen samenstellen.

Wij hadden het wel geweten: Almas kaviaar met een flesje Dóm Perignon on the side. Maar goed, dat zijn wij hé. Er zijn namelijk genoeg Death Row-veroordeelden, die er compleet anders over dachten. Van een enkele olijf tot chocoladekoekjes met frisdrank, dit zijn de gekste laatste maaltijden ooit.

Death Row, De raarste <strong>Death Row-maaltijden</strong>
Foto: Matthew Ansley | Unsplash

Timothy McVeigh

In 1995 ontplofte er een bom in een overheidsgebouw in Oklahoma City, waarbij in totaal 168 mensen omkwamen. De man achter de gruwelijke daad heette Timoty McVeigh, een Amerikaanse terrorist die zes jaar later pas aan zijn dood moest geloven. De dag voor zijn injectie, vroeg hij om twee porties mint-chocolade-chips-ijs als laatste maaltijd. Goed, als dessert? Misschien. Maar als compleet diner is het toch een raar antwoord. Afijn, met zijn daad in ons achterhoofd kijken we niet echt op van het psychopathische verzoek.

Gary Carl Simmons Jr.

Kijkende naar zijn foto’s, zijn we er echt wel van overtuigd dat Gary Carl van eten hield. Maar 29.000 calorieën? Dat is zelfs voor deze ex-slager een mission impossible. Gary vroeg onder andere naar pizza’s van Doritos, diverse menu’s van McDonalds, aardbeienshakes en héél veel ijs. Safe to say dat de moordenaar niet eens in de buurt kwam van zijn laatste maaltijd opmaken.

Victor Feguer

Hoewel zijn moord op Dr. Edward Bartles een gruwelijke daad was, konden we stiekem best een beetje lachen om Feguer’s laatste verzoek. Voor zijn laatste maaltijd vroeg Feguer namelijk een enkele olijf met een pit erin, zodat er misschien een boom uit hem groeide. Een typisch gevalletje van ‘leuk idee, slechte uitvoering’, aangezien de ambtenaren tijdens de begrafenis de olijfpit in de zak van Feguer vonden. Ja, zo gaat er natuurlijk nooit een boom groeien Victor.

James Edwards Smith

Het verzoek van de Texaanse moordenaar was zodanig bizar, dat de gevangenis niet eens akkoord kon gaan met zijn laatste maaltijd. James Edward Smith wilde in 1990 namelijk een kluit aarde als laatste maaltijd verorberen. Bij de gevangenis stond dit niet op de lijst van goedgekeurd voedsel, waar we ons best iets bij kunnen bedenken trouwens, en zodoende kreeg Smith gewoon een bak yoghurt voorgeschoteld. Klein verschilletje.

Death Row, De raarste <strong>Death Row-maaltijden</strong>
Foto: Hasan Almasi | Unsplash

Philip Workman

Workman was een psychopaat eersteklas, maar in 2007 koos hij wel voor een memorabele laatste maaltijd. Zijn verzoek was een grote pizza die hij niet zelf op wilde eten, maar aan een dakloze in Nashville wilde geven. Helaas weigerde de gevangenis het verzoek, maar de rest van de mensen in Tennessee werden wel geïnspireerd door zijn verzoek en brachten massaal pizza’s rond bij plaatselijke opvanghuizen.

Gerald Lee Mitchell

Gerald Lee Mitchell. De man die een moord zou doen voor een paar snoepjes. We kennen allemaal wel een paar zoetekauwen, maar deze man overtreft alles. In 2011 vroeg Mitchell namelijk niet om een warm en gekookt avondmaal, maar om een zak met Jolly Ranchers snoepjes.

Peter J. Miniel

Eén van de redenen dat de gevangenissen in Texas he-le-maal klaar waren met de verzoeken van de laatste maaltijden, is de waslijst van Peter J. Miniel. Twintig rundvlees taco’s, enchilada’s, dubbele cheeseburgers, een jalapeño pizza, gebakken kip, spaghetti, een vruchtencake, een halve chocoladetaart, een halve vanillecake, koekjes, karamel-pecan fudge ijs, twee Pepsi’s, twee cola’s, twee wortelbiertjes en twee glazen sap. What. The. Fuck.

Lawrence Russel Brewer

Heb je het bizarre verzoek van Miniel achter de rug, komt Lawrence Russel Brewer er even achteraan. In 2011 besloot hij het personeel helemaal gek te maken met zijn verzoek van twee gebakken kipsteaks, een driedubbele bacon cheeseburger, een kaasomeletje, okra, gebarbecued vlees met brood, een pizza gevuld met vlees, drie wortelbieren, pindakaasfudge en nog een glas vanille-ijs. Sindsdien eten Death Row-gevangenen gewoon het avondeten dat in de cafetaria wordt voorgeschoteld.

Death Row, De raarste <strong>Death Row-maaltijden</strong>
Foto: Emiliano Bar | Unsplash