De tofste boeken voor mannen of all time

CREDITS: Ugur Akdemir

Je denkt misschien dat je er geen tijd voor hebt: een boek lezen. De telefoon heeft een prominente plek gevonden in ons leven, we hebben geen ruimte meer voor een boek. Maar het kan behoorlijk rustgevend zijn om even lekker te lezen. Bijvoorbeeld in de trein, in je pauze of voor je gaat slapen. Zet die tv eens uit, even weg van dat scherm en verrijk jezelf met één van deze toffe boeken voor mannen. Oftewel 10x must-read boeken voor mannen. (Ze werken overigens ook heel goed als cadeau, you’re welcome).

12 x Must-read boeken voor mannen

1. De Karakterman

Een van de meest herkenbare boeken voor mannen. In ‘De Karakterman’ geeft Stephan van Duin het antwoord op nuchtere vragen waar iedere man mee zit. Het is een soort praktische guide voor het worden van een betere versie van jezelf. Geschreven door een man, voor de man. Niet alleen geeft Van Duin handige tips in zijn boek, het geeft je ook een stuk reflectie. In het boek wordt mannelijkheid terug gebracht tot de essentie, waardoor het je laat nadenken over jezelf. Op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten wordt verteld hoe jij als man karakter kunt tonen en bewuste keuzes kunt maken op het gebied van beweging, seks, eten, slapen, relaties en werk. Een leerzaam, maar ook vooral heel tof boek dat iedere man in de kast zou moeten hebben staan.

boeken voor mannen, De tofste boeken voor mannen of all time

2. The Art Of War

In ‘De Kunst van Oorlogvoeren’ schrijft Sun Tzu over hoe je kunt winnen zonder conflict. Iedere man loopt in zijn leven tegen conflicten en strijd aan. Het is zaak om hier op een juiste manier mee om te gaan. Dit eeuwenoude boek kan jou hierin helpen. Deze bestseller gaat over leiderschap en is een boek dat nog steeds enorm vaak wordt toegepast door verschillende grote spelers in de economie en politiek. Het is vandaag de dag dan ook door jou toe te passen in het zakenleven, de politiek en het leven. Volgens dit geniale boek kun je met voldoende intelligentie en machtsvertoon iedere strijd winnen zónder conflict. Zeker eentje die je gelezen moet hebben.

 

boeken voor mannen, De tofste boeken voor mannen of all time

3. Korte Gesprekken met Afgrijselijke Mannen

David Foster Wallace neemt de lezer in ‘Korte Gesprekken met Afgrijselijke Mannen’ mee in de wereld van mannen en hun relaties met vrouwen. In dit boek zijn gesprekken te lezen met verschillende soorten mannen en hun verschillende visies op- en relaties met het andere geslacht. In het boek zien vrijwel alle mannen de vrouwen als prooidieren. Eigenlijk wordt er een kijkje genomen in het hoofd van deze mannen. Onderwerpen als seks, het versieren en het leven met vrouwen worden aangesneden op een verfrissende manier, waar ook veel zwarte humor aan te pas komt. Herkenbare situaties en problemen worden aan het licht gebracht. Gewoon een lekker boekje om in de kast te hebben staan dus.

boeken voor mannen, De tofste boeken voor mannen of all time

4. Cirkels zijn alleen mooi als ze rond zijn

In het boek ‘Cirkels zijn alleen mooi als ze rond zijn’ vertelt Yuki Kempees over zijn leven als hedendaagse man. Hierin bespreekt hij een leven vol feest, drugs, vrouwen en drank. Hij vertelt een herkenbaar verhaal van zijn zoektocht naar zichzelf en de liefde, met obstakels als eenzaamheid en een onstilbaar verlangen. Uiteindelijk is een thema dat regelmatig terugkomt depressie. Grote kans dat je jezelf als hedendaagse man kunt vinden in Yuki en zijn toffe schrijfstijl. Het boek leest dan ook enorm lekker weg, met de flinke dosis reflectie en humor die het bevat.

boeken voor mannen, De tofste boeken voor mannen of all time

5. Aantekeningen van een Vieze Oude Man

De beruchte Charles Bukowski schrijft in zijn boek over zijn eigen ervaringen uit zijn leven. Van ontmoetingen met enorm dikke prostituees tot vechten met dronkenlappen. Het boek is enorm humoristisch en ondanks dat het in 1969 geschreven is nog steeds erg herkenbaar. De verhalen zijn geschreven vanuit het perspectief van een alledaagse Amerikaanse man en zijn ervaringen met alcohol en vrouwen. Weer een hele leuke in de categorie ‘boeken voor mannen, door mannen’.

boeken voor mannen, De tofste boeken voor mannen of all time

6. Think and Grow Rich

Dit is een van de bestverkochte boeken aller tijden. Met zijn boek ‘Think and Grow Rich’ zou Napoleon Hill naar verluidt miljonairs gecreëerd hebben. Het is dan ook meer dan 100 miljoen keer verkocht, dus hij heeft in ieder geval één miljonair gecreëerd. (Zichzelf.)  In het boek onthullen meer dan vijfhonderd self made miljonairs de geheimen achter hun succes aan Hill, deze heeft hij vervolgens op een rijtje gezet. Het boek is geschreven in 1937 maar nog steeds enorm toepasbaar. Think and Grow Rich zou helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen, je een plattegrond naar succes geven én je manier van denken aanpassen. Zeker de 19,95 waard dus. Vooral als je er écht een miljoen voor terugkrijgt. Alleen kunnen we je dat natuurlijk niet beloven.

boeken voor mannen, De tofste boeken voor mannen of all time

7. What Would Google Do?

Wat kun jij leren uit het succesvolste bedrijf ooit? Behoorlijk veel, denken wij. Dat dacht Jeff Jarvis ook. En hij besloot dat voor je vast te leggen in zijn bestseller ‘What Would Google Do?’. Het internet heeft de economie voor een groot deel overgenomen en dit vereist nieuwe strategieën voor bedrijven. De gebruiker staat centraal en een van de bedrijven die hier het beste op in weet te spelen is Google. In ‘What Would Google Do?’ staan enorm veel handige tips en tricks om in te spelen op de huidige economie. Jeff legt hierin aan de hand van duidelijke voorbeelden uit hoe jij deze slimme aspecten van Google kunt toepassen in je eigen bedrijf. Het boek is inspirerend en handig voor ondernemers.

boeken voor mannen, De tofste boeken voor mannen of all time

8. The 7 Habits Of Highly Effective People

Dit boek heeft presidenten, CEO’s en individuen over de hele wereld geïnspireerd. In de bestseller The 7 Habits vertelt Steven Covey ons hoe we de effectiviteit van ons persoonlijke leven, diensten en organisaties kunnen verbeteren. Met indringende inzichten en uitgewezen anekdotes wordt de guide voor het oplossen van persoonlijke en zakelijke problemen aangeboden. Het boek helpt je om een op een nieuwe, succesvolle manier situaties aan te gaan met als inspiratie succesvolle mensen die je voorgegaan zijn. Het zijn dan ook waardevolle lessen op het gebied van persoonlijke verandering.

boeken voor mannen, De tofste boeken voor mannen of all time

9. Messi/Ronaldo

Messi of Ronaldo, dat is de grote vraag. Van wie je ook fan bent, de Italiaan Luca Caioli schreef over beide grote voetballers een biografie. En dat zijn zéker boeken die de moeite waard zijn om te lezen. In beide boeken is te lezen hoe de voetballers van doodnormale jongen tot de grootste voetballers ter wereld uitgebloeid zijn. Het is een exclusief kijkje in hun levens. Het gaat hierin niet alleen over voetbal, maar over het complete leven van beide voetballers. Hij stapte hiervoor vol toewijding in de schoenen van de voetbalhelden. Erg tof om te lezen als je altijd al eens hebt willen weten wie de mannen écht zijn, maar ook om meer te weten te komen over hoe het is om een levende voetbal legende te zijn.

                           

                                             

10. One year on a bike

Een jaar lang op een fiets, Martijn Dolaard deed het voor je. Hij fietste in een jaar van Amsterdam naar Singapore. Hij legde in totaal 17.000 km af. In zijn reisboek One Year On A Bike is zijn complete ervaring te lezen. Het boek is enorm tof vormgegeven. Het geeft je de unieke kans om zijn reis door zijn ogen te bekijken dankzij de mooie foto’s en beelden die erin staan. Fietsen, reizen, culturen, mensen ontmoeten: alle aspecten van zijn avontuurlijke reis komen in dit boek naar voren. Een enorm vet en inspirerend boek om te hebben.

boeken voor mannen, De tofste boeken voor mannen of all time

11. Mancave

Je hebt er een, of je wil er een: de mancave. Eentje die zeker thuishoort in de categorie van toffe boeken voor mannen. In dit doe-het-zelf boek staan talloze voorbeelden, tips en tricks voor het creëren van de ultieme mannendroom. Neem een kijkje in de tofste mancaves en zie hoe jij zelf verschillende kamers kan omtoveren tot jouw eigen mancave. Het is het heiligdom van de hedendaagse man, en iedere man zou er een moeten hebben. Of het nu een fitnesskamertje is, een kantoortje of een mini bibliotheek. In het boek wordt een korte, kleurrijke geschiedenis van mancaves omschreven door Bjorn Gabrielsen. Niet alleen is het een hele handige guide, je haalt er ook nog eens veel inspiratie uit én het is een tof boek om te lezen.

boeken voor mannen, De tofste boeken voor mannen of all time

12. Boek voor MANNEN.

Een boek dat het bestaan als man aangaat. Het maken van keuzes, voorkomen van uitstelgedrag, ontwijken van de dagelijkse sleur en het nastreven van zinvolle doelen: dit boek bespreekt het allemaal. Het is misschien niet een titel voor in de trein, maar wel zeker eentje om in de kast te hebben staan. Het boek zal je namelijk helpen bepaalde patronen te doorbreken en stimuleren in de zoektocht naar jezelf. Er is niks mis mee om als man af en toe te reflecteren. Het ‘Boek voor MANNEN.’ stimuleert dit dan ook, Eelco Smith neemt je mee in het stellen van concrete doelen en bewust worden van je leven als man. Het is een humoristisch ingestoken zelfhulp boek voor een bewust en succesvol leven.

boeken voor mannen, De tofste boeken voor mannen of all time