De Slag om de Schelde is vanaf vandaag te zien in de bios

Eindelijk kan het weer, een filmpje pakken. Vandaag gaan de bioscopen namelijk meer open. Deze heropening wordt goed afgetrapt met een film van Nederlandse bodem. Vorig jaar december vond de premièrevoorstelling van deze film al plaats maar de film haalde de bioscopen niet.

Deze première was zonder publiek: “Alsof alle gasten afzegde voor mijn huwelijk”, zei de regisseur. We hebben het natuurlijk over De slag om de Schelde. En gelukkig is het moment dan eindelijk daar. Deze film is vanaf vandaag te zien in de bioscoop en daar zijn we maar al te blij om.

De Slag om de Schelde is vanaf vandaag te zien in de bios

Het budget van deze Nederlandse film was €14 miljoen en is geregisseerd door Matthijs van Heijningen Junior. Hiermee is het de duurste Nederlandse film van de afgelopen jaren en komt op nummer twee te staan achter de film Zwartboek in de lijst. Dat belooft wat.

De Slag om de Schelde, De Slag om de Schelde is vanaf vandaag te zien in de bios
Foto: September Films – Filmdepot

Bloedstollend verhaal

Het doel van deze oorlogsdrama is om jongeren meer bekend te maken met de Tweede Wereldoorlog. Zoals de titel zelf al verklapt staat De Slag om de Schelde hierbij centraal. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven en speelt zich in razendsnel tempo af. In de trailer maken we al kennis met een Engelse piloot, William, die neer is gestort in de Zeeuwse polder. Daarnaast zien we de overgelopen Marinus die zich aansluit bij de Duitsers en een Zeeuws meisje. De wegen van deze drie kuisen elkaar in deze bloedstollende film.

Check hieronder de hele trailer om alvast in de stemming te komen: