De ideale vriendentrip als je van bier houdt

Interrail, voorheen alleen voor studenten, is er tegenwoordig ook voor vriendentrips of te gekke roadtrips. Wij ontvingen namelijk een uitnodiging om mee te gaan op een biertrip. In vijf dagen tijd van Rotterdam naar Plzen en het was top. Mark ging mee en vertelt je alles.

Deze biertrip kwam met een bomvol programma en een complete ervaring. Alle steden hebben wel hun eigen karakteristieke bierkenmerken en de unieke activiteiten bevestigen dat. Van badderen in de bierspa tot de ondergrondse ‘rock cellars’ die tijdens de Tweede Wereld Oorlog gebruikt werden als bunkers.

De ideale vriendentrip als je van bier houdt

Vet & Lazy

In Rotterdam gingen we langs Vet & Lazy: een urban brouwerij in BlueCity ergens onder een opgedroogd subtropisch zwembad. Twee ondernemers die verantwoordelijk zijn voor o.a. het “Je Moeder” biertje en zo de Nederlandse horecawereld overmeesteren. Interessant verhaal, lekker bier en een vet leuk begin van deze biertrip.

, De ideale vriendentrip als je van bier houdt

 

Tijdens deze trip reisden we van Rotterdam via Leuven en Nürnberg om af te sluiten in Plzen. De treinritten van 1,5 tot maximaal zes uur waren een prima ervaring. In de ICE High Speed Train betekent eerste klas ruime, lederen stoelen die lijken op die van de bioscoop. Maar in alle treinen betekent eerste klas: rust en ruimte. Ik klapte regelmatig mijn laptop open om in alle rust wat werk te verrichten. Er was catering en een restaurant gedeelte, genoeg stroomaansluiting en goede wifi. Ideale omstandigheden voor mij om als online ondernemer onderweg te werken. Over locatie onafhankelijk werken en reizen met de trein lees je hier meer.

Bier in een bunker

De derde stop van de trip was in Nürnberg en daar bezochten we de historische ‘rock cellars’. Een web van kilometerslange ondergrondse tunnels verspreid over de hele stad. Initieel bedoeld als bierkelders om o.a. bier te koelen en te bewaren. Maar tijdens de Tweede Wereld Oorlog overleefde hier duizenden inwoners de bombardementen door de ‘rock cellars’ te gebruiken als bunker.

Biertip in Nürnberg: Red Beer

De bierspa

De meest unieke ervaring van deze trip? Badderen in een mix van 25% bier en 75% warm water in Plzen. Dobberend in hop terwijl je zelf onbeperkt bier tapt naast je. Het bad leek op een groot biervat en dat maakte de ervaring compleet. En wat blijkt: badderen in bier is niet alleen goed voor je humeur, maar o.a. ook voor je huid en kapsel.

, De ideale vriendentrip als je van bier houdt

Naar 31 verschillende landen met Interrail

Je hoeft alleen in Nederland in te checken met je Interrail pas. In de 30 andere landen moet je er alleen voor zorgen dat je de datum juist invult en je een fijne plek uitzoekt. Zelfs reserveren is een veel gevallen niet nodig. Je hebt dus geen gedoe met opwaarderen, inchecken of te veel vooruitplannen. En ook fijn: je stapt uit in het centrum van de stad. Dat maakte het reizen met de trein door Europa bijna moeiteloos voor me.

Leuven

Een van de steden die je zeker niet mag missen is Leuven. Een levendige stad, met voor de bierliefhebbers alle opties om grote en verrassend kleinschalige brouwerijen te bezoeken. In deze periode extra interessant omdat de stad lekker dichtbij en makkelijk bereikbaar is.

Tijdens mijn biertrip was Leuven de tweede stad en na de bagage drop off bij het karakteristieke Martin’s Kloosterhotel, waar we de nacht zouden verblijven was het tijd om op pad te gaan. Na een lunch en een eerste biertje bij GastroBar HOP, gingen we met een mini bus naar twee kleine nabijgelegen dorpjes om dieper in de biercultuur van Leuven te duiken. Twee van de brouwerijen die we daar bezochte waren Hof ten Dormaal & De Kroon. Waarbij de huisbieren bij brouwerij Hof ten Dormaal mijn favoriet waren, die zelfs opliepen tot 12%. Je begrijpt wel waarom deze favoriet waren.

Meer over bier in Leuven vind je hier!

, De ideale vriendentrip als je van bier houdt

Het nieuwe roadtrippen

Reizen met de trein is een beetje het nieuwe roadtrippen. In vijf dagen tijd vier verschillende landen voelde nog nooit zo comfortabel. Dat in combinatie met (veel) lokaal bier drinken is wat ons betreft de ideale trip om met een paar vrienden te doen.

, De ideale vriendentrip als je van bier houdt