Het fenomeen push presents: dit moet je als man weten

CREDITS: Inesa Cebanu | Unsplash

De wereld wordt steeds gekker. Vandaag de dag worden er virtuele Gucci sneakers verkocht voor $12 en viral TikTok-filmpjes voor $500.000. Het zijn allemaal voorbeelden van hypes die doorslaan. Nuchtere mannen slaan nu natuurlijk pal achterover. Maar wacht even, want er komt nog iets aan. Het fenomeen push presents krijgt namelijk steeds meer aandacht. En de kans is groot dat jij er ook aan moet geloven.

Push presents: dit is wat een man moet weten

Vraag je jezelf nu af wat in godsnaam push presents zijn, dan ben je zeker niet de enige. Bij het woord ‘perscadeaus’ moet er eigenlijk wel een belletje gaan rinkelen. Nog steeds niet? Oké, dan heb je écht geen clou. Hier komt ‘ie: een push present of een perscadeau is cadeau dat de vrouw ontvangt na de bevalling.

push presents, Het fenomeen push presents: dit moet je als man weten
Foto: Energepic.com

Celebs maken zich ook schuldig

Ze heeft er negen maanden hard voor gewerkt, dus dat mag eigenlijk ook wel. En geloof ons: dit is andere koek dan een kerstpakket. Dat gaat je makkelijk af, want als je ‘kerstpakket vrouw’ intikt bij Google krijg je duizenden voorbeelden. Een push present is toch echt andere koek.

Voor beroemdheden als Prince William en Kanye West zijn push presents overigens niets nieuws. Zo gaf Prince William Kate een handgemaakte toermalijn en groene amethist oorbellen. Hij moest ook wel, want groen is de kleur van zijn dochters geboortesteen. En Kanye West ging weer eens all out door Kim Kardashian een Bentley te geven. Maar goed, we weten allemaal hoe dat is afgelopen uiteindelijk…

Realistische push presents

Kijk, dat is allemaal heel leuk. Maar dit betekent natuurlijk niet dat je jouw hele bankrekening moet gaan plunderen. Die zul je hard nodig hebben zodra jouw baby er is. Daarentegen is een klein presentje voor je meisje wel op zijn plaats. Laten we eerlijk zijn, een kind baren is no picknick. Je wil waarschijnlijk niet in haar schoenen staan. Jouw vrouw wil trouwens ook voor even niet in haar eigen schoenen staan, maar die heeft – helaas – geen keus.

Uiteindelijk krijgen jullie er veel moois voor terug, maar de weg ernaartoe is een hel. Eigenlijk zijn push presents dus helemaal niet zo’n slecht idee. Dat laatste moet je overigens niet tegen haar zeggen, want dan moet je net zo aan de bak als Kanye. Speciaal voor de toekomstige papa zetten wij een aantal ideeën op een rijtje.

1. Babymoon

We zijn allemaal wel bekend met de honeymoon. Dit weekend wordt er veel afgewipt. Met de babymoon vier je het resultaat van al dat harde werk. De babymoon is een trip vóór de bevalling. Een spa en resort in eigen land is makkelijk, en altijd een goed idee. Geniet extra veel van deze trip, want dat is waarschijnlijk de laatste keer dat je met z’n tweeën op pad gaat.

2. Fotoalbum

Thank god dat onze telefoons tegenwoordig professionele foto’s kunnen maken. Niets is zo mooi als herinneringen. Hier dien je gebruik van te maken door veel vast te leggen op foto en video. Ben je nu niet zo’n held in foto’s maken, kun je altijd nog een fotograaf inhuren. En wil je nu echt uitpakken? Kun je een verhaalboek laten maken van alle foto’s en dit later ook gebruiken als voorleesboek voor je kind.

3. Sieraden

Elke vrouw is gek op een beetje bling bling. Als je dan ook nog eens een sieraad met betekenis haalt, dan ben je al helemaal binnen. Zo kun je bijvoorbeeld een sieraad kiezen met de geboortesteen van de baby of je kan iets laten graveren. Daarnaast kan je een collier, armband of ring uitzoeken met meerdere steentjes. Heb je drie kinderen? Dan zoek je iets uit met drie steentjes of je kan juist voor vijf steentjes gaan die voor het gezin staan.

push presents
Foto: Marko Klaric

4. Massage of spa dag

Als je de bevalling van je vrouw hebt gezien, dan mag je niet meer klagen over spierpijn. De pijn die je vriendin of vrouw moet doorstaan is niet te vergelijken met scènes uit een film. Dit romantische beeld duurt vaak maar een paar minuten in films. Terwijl in het echt het vaak uren   duurt of zelfs dagenlange helse pijn is. Daarom is een massage en spa dag dé perfecte manier om te ontspannen. Je zou bijvoorbeeld een maandelijks spa abonnement voor haar kunnen kopen. Hier zal ze gegarandeerd heel blij mee zijn.

5. Love coupons

Dit is een lief en betaalbaar idee voor een push present. Hiermee laat je je support zien aan je meisje op een creatieve manier. Denk maar eens aan; de eerste weken ’s nachts uit bed voor de baby, coupons voor ontbijt op bed, onbeperkt coupons voor het vervangen van luiers. En zo zijn er nog talloze andere opties.

6. Maaltijdbox

Zodra je op die beruchte wolk zit, heb je weinig tijd en zin om boodschappen te doen. Om die reden is een maaltijdbox ideaal. Op deze manier hoef je zelf niet na te denken over wat je wil eten. Daarnaast wordt het bij je thuis bezorgd, dus dan hoef je je huis niet meer uit. Dit is natuurlijk ook niet verkeerd als je van nature een luie zak bent.

7. Jouw aanwezigheid

Ja, dit is heel cliché. Maar niets gaat boven een betrokken vader die er vanaf het begin bij is. Dus zorg er voor dat je je meisje altijd support. Want laten we eerlijk zijn, daar kunnen geen push presents tegenop.

kost kind
Foto: Derek Owens