Vice City, San Andreas en GTA III: de GTA-Trilogy komt eraan

CREDITS: Screenshot GTA - Rockstar Games

Van Vice City tot San Andreas: GTA is dé game waar wij als kleine jongens mee zijn opgegroeid. Vroeger kwam er bijna elk jaar wel een nieuwe versie van GTA. Tegenwoordig is dat wel anders: het is al 8 jaar geleden sinds Rockstar Games GTA V uitbracht, de laatste editie die is gereleased. Tja, vroeger was alles beter, toch? Rockstar Games sluit zich daarbij aan: aankomende week komen zij namelijk met een GTA-Trilogy Remastered. Geen nieuwe game dus, maar nostalgie ten top.

Classic games op je nieuwe console

Wij zaten eerlijk gezegd wel even te balen: weer geen nieuwe GTA-game. Al goed, wij hebben de trilogie al even doorgenomen en dit wordt misschien wel net zo sick als een gloednieuwe editie. De trilogie bestaat uit bundels van de echte classics: San Andreas, Vice City en GTA III.

Volgens Rockstar hebben ze deze remasters enorm verbeterd. Zo zouden er texturen in hogere resolutie zijn, hebben ze de zogeheten draw distances verbeterd en krijgen de spellen de besturing en aiming van GTA V. Voor de rest hield Rockstar nog even geheim welke verbeteringen ze allemaal hebben doorgevoerd in de GTA-Trilogy Remasterd game.

GTA-Trilogy
Photo: Unsplash – Joao Ferrao

Knallend het nieuwjaar in met de GTA-Trilogy

Op 11 november komt de GTA-Trilogy Remasterd officieel uit. De game zal beschikbaar zijn voor de PC, Playstation 5, Xbox en Nintendo Switch. Op 6 december komt de fysieke versie van de game beschikbaar voor de Playstation 4 en Xbox. We gaan met deze trilogie vol wapens en high-speed chases dus letterlijk knallend het nieuwe jaar in. Het prijskaartje van deze instant-classic game bedraagt 60 euro. De remasters zijn daarnaast niet los van elkaar te kopen, maar goed: deze drie games wil je natuurlijk allemaal hebben. Met de bekendmaking van de releasedatum heeft Rockstar Games direct de trailer uitgebracht, die je hier beneden kan checken.

Allemaal leuk en aardig zo’n trilogie, maar eerlijk? Een nieuwe GTA-editie zou ook zeker niet verkeerd zijn Rockstar Games. Gewoon een kleine tip van ons.

LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…