De beste boeken van 2019 | The Bookshelf #12

CREDITS: Devon Divine | Unsplash
Steeds meer mensen pakken ‘s avonds een boek in plaats van een Netflix-aflevering. Een goede ontwikkeling, maar wat moet je nou lezen? In The Bookshelf behandelen we iedere week een onderwerp en zoeken daarvoor boeken bij elkaar die je eigenlijk al had moeten lezen. Mocht je er eentje zijn ontgaan, vind je hem hier!

Deze keer: De beste boeken van 2019

De beste boeken van 2019

Sinds dat we The Bookshelf schrijven, hebben we al behoorlijk wat boeken voorbij zien komen. Nu het einde van het jaar in zicht komt en iedereen druk is met kerstcadeaus, werden we wel benieuwd naar de bestsellers van 2019. Mocht je nog een leuk cadeau zoeken, dan kun je één van de volgende boeken wellicht nog op je lijstje kwijt én op tijd in huis hebben. Deze keer hebben we voor ieder wat wils in de beste boeken van 2019.

Mindf*ck Next Level – Victor Mids

Na het megasucces van Mindf*ck komt Victor Mids nu met het boek Next Level. In dit boek geeft hij nog meer geheimen en illusies uit het programma Mindf*ck prijs. Ervaar pagina na pagina hoe het is om zelf gemindf*cked te worden en leer gaandeweg alles over je brein en je zintuigen.

De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door – Herman Finkers

“Ik word wakker, doe een plas, sta op en denk: Verrek, het moest andersom.’ Of, zoals Herman Finkers ooit zei: “De leukste grappen zijn de grappen die niet zijn bedacht, maar ja, bedenk die maar eens.’ Meer van dit soort droge komische passages kom je tegen in zijn nieuwe poëziebundel: De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door.

Basta – Edwin Schoon

Basta van Edwin Schoon is de rauwe, eerlijke maar vooral onthullende autobiografie van Marco van Basten. Naast Johan Cruijff één van de grootste voetballers die ons land heeft gehad. Alles komt in deze biografie voorbij over de grootheid. Verhalen over zijn jeugd, carrière en de relatie met zijn ouders. Ook het EK van ’88, zijn talloze successen en mislukkingen komen allemaal terug in ‘Basta’. Dit is er eentje voor de voetballers.

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Over dit boek schreven we al eerder in The Bookshelf. In het boek ‘De meeste mensen deugen’ deelt Rutger Bregman zijn kijk op oude vragen vanuit zijn eigen jonge inzichten vanuit de psychologie, economie, biologie en archeologie. Dit is een boek voor echte realisten.

Beste boeken van 2019, De beste boeken van 2019 | The Bookshelf #12
Foto: Alfons Morales

Veg – Jamie Oliver

In dit boek van de Britse kok staan heerlijke groente gerechten. Wil je deze Kerst iets minder geld uitgeven aan de gerechten, waardoor je een enorme brisket van enkele kilo’s kunt betalen voor de hoofdgang, dan is dit het boek voor jou. Of je moet toch iets lekkers maken omdat de helft van je familie vegetariër is, dan is dit het boek voor jou! Met dit boek scoor je gegarandeerd.

Hoe krijg je altijd gelijk? – Leo Pot

Ben je die eindeloze discussies beu en werken feiten en argumenten niet meer dan heb je wat zwaarder geschut nodig. Dit boek bevat 49 psychologische inzichten waardoor je met subtiele manipulatie iedereen naar je hand kunt zetten en ze je er zelfs voor zullen roemen. Aan de hand van sociaalpsychologisch onderzoek laat Leo Pot hoe je altijd je zin kunt krijgen.

De zeven zussen – Lucinda Riley

De serie de zeven zussen is een bestseller die heel wat boeken van de troon heeft gestoten. Dit boek is daarom ook niet te missen in The Best of 2019.  Het boek gaat over een aantal zussen die elkaar ontmoeten in Genève waar zij ontdekken dat Pa Salt al is begraven op zee, zonder dat ze afscheid van hem hebben kunnen nemen. Wel zijn er allerlei aanwijzingen achtergelaten over de achtergronden van de zusje. Ze gaan op de reis van hun leven!

Wat als? – Randall Munroe

Wil je antwoorden op vragen die je nooit hebt gehad? Dan is dit jouw boek! In ‘Wat als?’ stelt Randall Munroe vragen waar jij nog nooit aan hebt gedacht. Zoals: ‘Als mijn printer letterlijk geld kan drukken, heeft dat dan grote gevolgen voor de wereld?’ Het zijn meesterwerken van duidelijkheid en hilariteit aangevuld met kenmerkende tekeningen. Dit is een boek voor denkers!

Rinkeldekink – Martine Bijl

Martine Bijl schrijft in dit boek over haar langdurige herstel na een hersenbloeding en hoe ze vrijwel alles opnieuw moest leren. Wat niet aangetast werd was haar taalkundig vermogen en daar mogen we erg blij mee zijn. Hoe is het als iemand anders in je hoofd is gekropen en daar de boel dreigt over te nemen. Lezen dit boek!

Het ultieme mannenkookboek – Veltman Uitgevers

Het stereotype van de vrouw in de keuken bestaat in veel kookboeken nog steeds. Dit slaat natuurlijk de snijplank compleet mis, aangezien wij mannen tegenwoordig behoorlijk kundig zijn met het kookgerei. Dit boek maakt van jou als keukenrookie en echte eindbaas! Van vleesgerechten tot familiegerechten als goulash, hiermee kom je er wel jongen!

De Best of 2019 lijst met boeken is erg verschillend. Maar er zit vast iets voor jou of je vrouwtje tussen. Mocht je toch op zoek zijn naar meer inspiratie voor de feestdagen, check dat de rest van The Bookshelf.

Best of 2019 The Bookshelf
Foto: Janko Ferlič