Dit verwachten we van CES 2019, de grootste electronica beurs van de wereld

Vandaag de dag leven we in twee werelden: de fysieke en digitale wereld. Zo zien we elk jaar vele innovatieve ontwikkelingen op digitaal gebied. Zelfrijdende auto’s, interactieve robots en smartphones die meer over jou weten, dan je zelf doet. Nu heeft zelfs Elon Musk aangekondigd Mars te koloniseren. Het gaat dus snel op digitaal gebied, erg snel! De nieuwste ontwikkeling worden vaak als eerste gepresenteerd op de Consumer Electronics Show (CES 2019) in Las Vegas. Deze electronica- en techbeurs staat bekend als de grootste van de wereld! We vertellen je alles over de CES 2019.

CES 2019, Dit verwachten we van CES 2019, de grootste electronica beurs van de wereld

CES 2019: Automotive

De autobranche is de afgelopen jaren al erg naar de elektronische markt aan het bewegen. Inmiddels is de hybride auto al veelvoudig terug te zien in het straatbeeld. En uiteraard zien we de welbekende Tesla’s op vrijwel elke hoek van de straat. Wat zijn de volgende stappen in de auto sector? Volgens Jim Hackett, de hoogste baas van Ford wordt 2019 het jaar van de ‘slimme auto’s’. Door middel van kunstmatige intelligentie en de integratie van internet in auto’s beschikken we over de technologie om het verkeer op aarde compleet nieuw vorm te geven. Hier zijn de tech-reuzen van deze tijd maar al te bewust van. Zo zijn er geruchten dat Apple, Google en Uber bezig zijn met de software voor de zelfrijdende auto en 2019 zou zo maar het jaar kunnen worden dat dit geïntegreerd gaat worden. Ook Tesla is al langere tijd bezig met de volledige zelfrijdende auto. Zo komt de nieuwe Tesla 3 die in maart op de markt verschijnt toch wel akelig dicht in de buurt! Ook Toyota, Audi en Mercedes-Benz zullen hun hybride of volledig elektrische SUV’s gaan laten zien. Tof!

CES 2019, Dit verwachten we van CES 2019, de grootste electronica beurs van de wereld

Smart home accessoires 

Daar waar we de integraties van electronica in de automatie wereld langzaam zien opkomen, is dit met de home accessoires al lang aan de gang. 2018 was het jaar van de integratie van tech in het huishouden. Zo’n beetje alles wat smart kan zijn in je woonkamer en in de keuken lijkt inmiddels wel bedacht te zijn. Dit jaar zal het op de beurs vooral gaan over de integratie van de verschillende smart home accessoires. Hierbij moet je denken aan dat jij onder de douche aan je smart speaker kan vragen of het koffiezetapparaat alvast een cappuccino voor je klaarmaakt. Siri komt tot leven. 

CES 2019, Dit verwachten we van CES 2019, de grootste electronica beurs van de wereld

5G netwerk 

Volgens Frank Everaardt van Techwebsite hardware.info zal het nieuwe 5G netwerk ook een veelvoorkomend onderwerp worden op de beurs. Het G-netwerk maakt het internet op onder andere je smartphone een stuk sneller. Afgelopen jaren zagen we al vele sprongen op dit gebied. Daar waar het 2G netwerk je nog veel liet wachten op het laden van een nu.nl artikeltje, kon je met het 4G netwerk al volledige Netflix films streamen. Wat het 5G netwerk allemaal te bieden heeft, is nog niet helemaal bekend, maar dat het snel wordt is zeker!

CES 2019, Dit verwachten we van CES 2019, de grootste electronica beurs van de wereld

Gadgets

Wat toch eigenlijk wel centraal staat op de CES 2019 is de presentatie van de nieuwste gadgets. Zo gaan, net zoals dit op de beurs van vorig jaar was, de drones een hot topic worden. Afgelopen jaar zagen we hier al vele ontwikkelingen waarbij drones goedkoper en toegankelijker werden. In 2019 is de verwachting dat de drones nog kleiner zullen worden en slimmer. Hierbij moet je denken aan verbeterde volgfuncties en de koppeling van meerdere drones in de lucht! Ook doen de smartwatches het nog steeds erg goed. Op het gebied van koptelefoons zullen er ook zeker wat nieuwe modellen worden gepresenteerd!

CES 2019, Dit verwachten we van CES 2019, de grootste electronica beurs van de wereld

De CES 2019 opent haar deuren op 7 januari voor de media en duurt tot zaterdag 12 januari.